Actualitate

Vasile Toma Deputat al Județului Iași: Reducem birocrația și urgentăm marile proiecte de infrastructură (P)

Publicat: 02 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vasile Toma Deputat al Județului Iași Reducem birocrația și urgentăm marile proiecte de infrastructură P
Deputatul ieşean Vasile Toma

Vești bune!
Reducem birocrația și urgentăm marile proiecte de infrastructură.
Este absolut obligatoriu să recuperăm întârzierile AUTOSTRĂZILOR MOLDOVEI.

Eliminăm piedicile din calea marilor investiții în infrastructură. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a acționat asupra cauzelor care blocau investițiile în infrastructură: elimină ofertele nejustificat de mici, întârzierile nefundamentate în evaluarea ofertelor, șantajul unor antreprenori și toate blocajele care apăreau în faza de implementare a proiectelor.
În calitate de secretar al Comisiei pentru transporturi și infrastructură, susțin modificările benefice realizate de către Vicepremierul Sorin Grindeanu.
Ministrul Transporturilor a transmis deja Guvernului Ordonanța de Urgență prin care sunt simplificate procedurile privind exproprierea proprietăților publice, relocarea utilităților și eliberarea rapidă a certificatelor de urbanism, a autorizațiilor de construcție și a altor avize necesare.
Sunt rezolvate și întârzierile pe termen lung și plata penalizărilor (a claimurilor) solicitate de executanți.
Noul act normativ reduce și termenul pentru eliberarea aprobărilor și a avizelor de către autoritățile locale. Acesta va fi cuprins între 7 și maximum 15 zile. Dacă autoritatea centrală sau locală nu a eliberat actul în această perioadă, cererea se consideră a fi aprobată.

Vedem că, atunci când implicarea este maximă, se poate!

Vasile Toma
Deputat al Județului Iași

Comments are closed.

Adauga un comentariu