Actualitate

Viceliderul deputaților PSD, Silviu Macovei: Chiar vrea PNL să rămână singur la guvernare? (P)

Publicat: 08 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Viceliderul deputaților PSD Silviu Macovei Chiar vrea PNL să rămână singur la guvernare P
Viceliderul deputaților PSD, Silviu Macovei

Viceliderul deputaților PSD, ieșeanul Silviu Macovei desființează declarațiile hazardate ale lui Alexandru Muraru, președintele PNL Iași prin care își manifesta dorința ca PNL să nu mai cedeze funcția de premier anul viitor (așa cum era stipulat în protocolul Coaliției).

Efortul lui Alexandru Muraru de la PNL Iași de a face ceva valuri la București și prin presa centrală a dus, nici mai mult, nici mai puțin, la ideea că PNL ar cam vrea să încalce protocolul coaliției și să nu mai respecte rotația premierilor. Această condiție fundamentală a susținerii guvernului Ciucă (după eșecul colosal al liberalilor cu Cîțu) a făcut posibilă rămânerea PNL în apropierea arcului guvernamental. Altfel, dacă se respecta numărul de voturi ale partidelor, PSD ar fi trebuit să dea premierul de la bun început.  Deputatul Silviu Macovei nu consideră că ar trebui luată foarte în serios declarația lui Muraru, aceasta nefiind decât o voce izolată:

„Dacă nu s-ar fi văzut din satelit că PNL Iași este în disoluție (cu președintele CJ și primarul trimiși în judecată pe multe dosare penale), că nu contează la Centru și că nu au soluții pentru ieșeni, aș fi crezut că liberalii fac toate eforturile să rămână singuri la guvernare. Mai ales după ce au luat apărarea UDMR în cazul discursului rasist și antieuropean al lui Viktor Orban de la Tușnad. Însă, mi-e greu să cred asta… Probabil, cea mai simplă explicație este că declarația nefericită, singură și tristă a liberalului ieșean Muraru este doar o încercare timidă de a fi băgat în seamă și de a conta înainte să dispară filiala în neantul electoral.”

Comments are closed.

Adauga un comentariu