Eveniment-Social

Functionar platit sa nu vina la serviciu

Publicat: 05 mart. 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Functionar platit sa nu vina la serviciu
1

@ Pana acum, Primaria orasului Targu Frumos i-a platit sute de milioane de lei, reprezentand salarii restante si despagubiri, fostului salariat Vasile Sarafinceanu, caruia primarul Gheorghe Tataru i-a desfacut abuziv contractul de munca @ Fostul angajat a castigat procesul cu Primaria Targu Frumos, iar judecatorii au decis ca Sarafinceanu sa primeasca despagubiri in fiecare luna, pana cand va fi reintegrat in functie

Pentru primarul orasului Targu Frumos nu conteaza cati bani trebuie sa plateasca drept despagubiri celor pe care i-a nedreptatit, atat timp cat nu da din buzunarul sau, ci din bugetul local. In loc sa repare strazile si trotuarele sau sa modernizeze unitatile de invatamant, Gheorghe Tataru s-a angajat, se pare, sa plateasca la nesfarsit despagubiri fostilor angajati, adica celor carora le-a desfacut contractul de munca in mod abuziv.
Fostul administrator al pietei centrale din orasul Targu Frumos, Vasile Sarafinceanu, caruia Gheorghe Tataru i-a desfacut ilegal contractul de munca in 2008, a primit pana acum despagubiri si salarii restante in valoare de 200 milioane lei de la primarie. Asta deoarece Vasile Sarafinceanu l-a dat in judecata pe Gheorghe Tataru si a castigat. Potrivit hotararilor judecatoresti, Sarafinceanu este indreptatit sa primeasca despagubiri si salariul lunar pana cand va fi reintegrat in munca. Concret, contravaloarea salariului i se plateste obligatoriu, chiar daca Tataru nu vrea sa respecte decizia judecatorilor si sa-i faca reintegrarea pe functie. Prin urmare, Sarafinceanu sta acasa si primeste salariu doar pentru ca asa vrea primarul orasului Targu Frumos. Desi a primit pana acum 200 milioane lei, Sarafinceanu mai are de incasat o diferenta de bani pana la jumatate de miliard de lei, deoarece primarul din Targu Frumos nu i-a platit inca toate drepturile financiare restante si despagubirile stabilite de judecator. In pofida acestor lucruri, Gheorghe Tataru nu vrea sa-l reintegreze in functie pe Vasile Sarafinceanu.

„De ce nu i se imputa acesti bani primarului Gheorghe Tataru?”

Anul trecut, pe 12 martie, Vasile Sarafinceanu a fost chemat de primarie sa preia un post de angajat la Piata Stefan cel Mare. Pe buna dreptate, Sarafinceanu a refuzat. „Conform hotararii judecatoresti, eu trebuia sa fiu repus pe functie, adica pe cea de administrator al pietei agro-alimentare. De atunci nu am mai primit nimic nici o adresa de la primarie. M-au reintegrat pe functia de la Piata Stefan cel Mare? Daca este asa, de ce nu mi-au desfacut, intre timp, contractul de munca pentru ca nu am venit la post? Oricum, eu, impreuna cu avocatii, continui sa calculez penalizari la sumele pe care mi le datoreaza in fiecare zi primaria orasului Targu Frumos. Dar, cu aceasta ocazie, prin intermediul ziarului, vreau sa adresez o intrebare catre institutiile statului. De ce nu i se imputa acesti bani primarului Gheorghe Tataru? De ce trebuie sa plateasca toti cetatenii pentru un abuz al primarului?”, a incheiat Vasile Sarafinceanu.

Adauga un comentariu