National

10 nou-născuți, contaminați cu noul coronavirus, în România

Publicat: 07 apr. 2020

Un număr alarmant de nou-născuți de la Maternitatea Odobescu din Timișoara au fost confirmați cu CoVid-19, conform unui comunicat oficial.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la CoVid-19, potrivit unui comunicat oficial.

Din primele informații, la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 1 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la CoViv-19. Menționăm că testele mamelor acestor nou născuți sunt negative.

Demararea de urgență a anchetelor epidemiologice

Un număr de 9 mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, in perioada 2-4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă. Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.
Adauga un comentariu