Eveniment-Social

11 școli de vară gratuite dedicate elevilor de liceu, finanțate de Banca Mondială, la Universitatea „Cuza” din Iași

Publicat: 19 mai 2021
Studenți în fața Universității
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași va desfășura, în perioada iulie-septembrie 2021, 11 școli de vară gratuite dedicate elevilor de liceu, finanțate din Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE) de către Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare (Banca Mondială)

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vor avea loc 11 școli de vară gratuite dedicate elevilor de liceu, finanțate de Banca Mondială. Cu o durată de două săptămâni, ele se vor desfășura în Campusul Universității din Iași. Elevii participanți vor beneficia de cazare și masă pe toată perioada programului, iar facultățile implicate vor asigura toate resursele necesare realizării activităților

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași va desfășura, în perioada iulie – septembrie 2021, 11 școli de vară gratuite dedicate elevilor de liceu, finanțate din Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE) de către Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare (Banca Mondială). Școlile de vară au ca scop organizarea de cursuri și alte activități relevante destinate elevilor de liceu, cu precădere celor dezavantajați social, pentru încurajarea finalizării de către aceștia a studiilor liceale și facilitarea continuării educației la nivel terțiar.

Școlile de vară, cu o durată de două săptămâni, se vor desfășura în Campusul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Școlile de vară, cu o durată de două săptămâni, se vor desfășura în Campusul Universității „Cuza” din Iași. Elevii participanți vor beneficia de cazare și masă pe toata perioada programului, iar facultățile implicate vor asigura toate resursele necesare realizării activităților. Pe parcursul școlilor de vară, elevii vor fi monitorizați în permanență de cadre didactice și studenți supraveghetori. Toate activitățile școlilor de vară se vor desfășura respectând normele în vigoare cu privire la prevenirea răspândirii virusului SAR-CoV-2. Participanților li se vor pune la dispoziție soluții de dezinfectare și măști de protecție. În cazul în care orașul Iași va intra în scenariul roșu sau se va institui carantină la nivel zonal, regional sau național, activitățile școlilor de vară se vor desfășura în mediul on-line.

Care sunt școlile de vară organizate la UAIC Iași

Elevii care studiază la unul dintre liceele eligibile în cadrul Proiectului ROSE (https://www.edu.ro/proiectul-rose-list%C4%83-licee-eligibile) se pot înscrie, începând cu data de 17 mai, la una dintre următoarele școli de vară: 1. „Vreau să fiu student la Litere! – LiteratIS” (Facultatea de Litere), 11-24 iulie 2021; 2. „Vacanța juridică DREPT în Iași – Drept în Iași!” (Facultatea de Drept), 11-24 iulie 2021; 3. „Școala de vară pentru Economiști – EconomIS” (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA)), 5-18 iulie 2021; 4. „Descoperim Pământul spre culmile cunoașterii! GEO-GEO” (Facultatea de Geografie și Geologie), 5-18 iulie 2021; 5. „Experiență universitară timpurie pentru elevii aflați în situații de risc: program-punte în domeniile Educație Fizică și Sport și Teologie Romano Catolică – TEOSPOR” (Facultatea de Educație Fizică și Sport și Facultatea de Teologie Romano-Catolică), 11-24 iulie 2021;

6. „Școala de vară pentru Științe: program punte pentru tranziția de la liceu la universitate – Vara Științelor” (Facultatea de Biologie și Facultatea de Chimie), 18-31 iulie 2021; 7. „Școala de vară în domeniul Teologiei Ortodoxe și Istoriei pentru îmbunătățirea oportunităților de participare la învățământul universitar a elevilor cu risc de abandon – TEOIST” (Facultatea de Teologie Ortodoxă și Facultatea de Istorie), 18-31 iulie 2021; 8. „De-ale viitorului: informatica și matematica – INFORMAT (Facultatea de Informatică și Facultatea de Matematică), 30 august – 12 septembrie; 9. „Descoperă-ți vocația prin educație! Școala de vară – Psihologie și Științe ale Educației – DEVO” (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației), 5-18 iulie 2021; 11. „Vino la Facultatea VERDE” (Facultatea de Biologie), 18-31 iulie 2021; 12. „Cum ajung profesor/antrenor?” Școala de vară – CAPA (Facultatea de Educație Fizică și Sport), 22 august – 4 septembrie 2021.

Mai multe informații în vederea participării la una dintre cele 11 școli de vară ROSE pe care le implementează facultățile de la UAIC sunt publicate aici: https://www.uaic.ro/scoli-de-vara-rose-2021/.

Adauga un comentariu