Eveniment-Social

15 Octombrie – Ziua Internaţională a Femeii din Mediul Rural

Publicat: 15 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
15 Octombrie - Ziua Internaţională a Femeii din Mediul Rural
Prea puţin cunoscută sau popularizată la nivel naţional ,,Ziua Internaţională a Femeii din Mediul Rural” este sărbatorită şi în Romania, în diverse localităţi

Prea puţin cunoscută sau popularizată la nivel naţional ,,Ziua Internaţională a Femeii din Mediul Rural” este sărbatorită şi în Romania, în diverse localităţi.

15 Octombrie – Ziua Internaţională a Femeii din Mediul Rural a fost recunoscută de către Adunarea Generala a ONU prin Rezoluţia 62/ 136. Astfel au fost apreciate la nivel internaţional atât importanţa cât şi contribuţia femeii din mediul rural la dezvoltarea societăţii.

Depăşind 15% din populaţia lumii, femeile din mediul rural lucrează aproape în toate domeniile economice, practicând aproape toate meseriile, inclusiv cele care în urmă cu câţiva ani erau considerate ca fiind destinate exclusiv bărbaţilor. În această zi sunt evidenţiate contribuţiile femeii din mediul rural; implicare în activităţile de producţie a cerealelor; aprovizionarea familiilor lor cu alimente, apă şi combustibil; îngrijirea copiilor, persoanelor bolnave sau bătrâne.

Ȋn Romania, Ziua Internaţională a Femeii din Mediul Rural este sarbatorită pentru prima dată în anul 1999. De atunci an de an, dar cu un număr, încă restrâns de activităţi, FEMEIA din mediul rural a început să fie sărbătorită.

Ȋn acest context astăzi, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Iaşi, în parteneriat cu Primăria comunei Ruginoasa şi Centrul Cultural Ruginoasa vor marca această zi împreună cu femei din satele comunei Ruginoasa.

Adauga un comentariu