Eveniment-Social

150 de jandarmi ieșeni se vor afla în misiune în perioada Paștelui

Publicat: 29 apr. 2021
În perioada 30 aprilie - 03 mai 2021, nu mai puțin de 150 de jandarmi se vor afla în misiune, alături de celelalte forțe, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, precum și însoțirea autovehiculelor care transportă dozele de vaccin

În intervalul 30 aprilie – 3 mai 2021, nu mai puțin de 150 de jandarmi se vor afla în misiune, împreună cu celelalte forțe de intervenție, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului Covid-19, dar și însoțirea autovehiculelor care transportă dozele de vaccin anti-SARS-COV-2, potrivit solicitărilor.

Jandarmii se vor afla în dispozitiv în cadrul unor echipaje de intervenție sau patrule de ordine publică și vor efectua activități în sistem integrat cu Poliția.

Pe timpul misiunilor, jandarmii ieșeni vor acționa pentru informarea, îndrumarea și verificarea cetățenilor pe linia respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov2, prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii publice, iar în caz de săvârșire a unor fapte antisociale, jandarmii vor interveni în vederea luării măsurilor legale.

În noaptea de Înviere, când circulația este permisă în intervalul orar 22.00 – 05.00, jandarmii vor avea în vedere mai multe lăcașe de cult din Iași, Pașcani, Hârlău, Tg. Frumos și Răducăneni, unde în fiecare an participă un număr mai mare de credincioși.

Jandarmeria Iași le recomandă cetățenilor să respecte regulile de autoprotecție sanitară, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărului unic de urgență 112.

Recomandările polițiștilor ieşeni în momentul în care faceţi cumpărături de Paşte

Pentru a vă bucura pe deplin de bunurile cumpărate în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători Pascale, polițiștii vă oferă câteva recomandări pentru protecția dumneavoastră:

La cumpărăturile în magazine:

Nu vă înghesuiți și păstrați o distanță de siguranță față de cei din jur!

Nu vă lăsați în coșul de cumpărături sau în alte zone geanta sau alte bunuri de valoare!

Nu luați asupra dumneavoastră sume mari de bani în numerar, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în ziua respectivă.

În contextul epidemiologic actual se recomandă să evitați, pe cât posibil, plată cu bancnote și să optați pentru plată cu cardul bancar.

De asemenea, nu uitați că atunci când părăsiți domiciliul, indiferent de perioada în care lipsiți, să închideți și asigurați corespunzător ușile și ferestrele.

Pentru un plus de siguranța, puteți ruga o persoană de încredere să vă supravegheze locuința, iar în cazul în care observă vreo persoană suspectă aceasta să anunțe imediat poliția.

La cumpărăturile online:

Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de la cartea de identitate sau de la paşaport, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!

Examinaţi feedback-ul vânzătorului, oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el!

Nu oferiţi niciodată informaţiile de pe card, în special unor persoane necunoscute sau dacă site-ul nu foloseşte o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică.

Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail sau alte aplicații.

Adauga un comentariu