Magazin

16 lucruri pe care nu le stii despre sarut

Publicat: 27 sept. 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii
16 lucruri pe care nu le stii despre sarut
1
Nu stii cate calorii arzi in timpul sarutului, care este rolul substantelor eliminate in acest moment, cum se saruta eschimosi sau francezii? Afla cele mai interesante lucruri in aceasta privinta de la cercetatorii britanici.
1. Un simplu sarut pune in lucru 29 de muschi faciali. Cu alte cuvinte este foarte recomandat pentru a preveni aparitia ridurilor.
2. In timpul sarutului, indragostitii fac schimb de saliva care contine diverse substante (minerale sarate si proteine). Potrivit ultimelor studii, schimbul de astfel de substante poate duce la producerea anticorpilor care au rol de a combate divere afectiuni. 
3. 66% din oameni isi tin ochii inchisi in timpul sarutului pentru a se bucura de ceea ce simt.
4. Un studiu american arata ca o femeie din SUA va saruta cel putin 80 de barbati inainte de a se casatori.
5. Un sarut romantic rapid arde 2-3 calorii, in timp ce un sarut frantuzesc va arde cinci calorii.
6. Sensibilitatea buzelor este de 200 de ori mai mare decat cea a degetelor.
7. Este adevarat ca barbatii care isi saruta de „la revedere” nevestele, inainte de a pleca la munca, vor trai cu cinci ani mai mult decat cei care trantesc usa inainte de a parasi casa.  
8. Un sarut pasional de 90 de secunde va creste presiunea sangelui si aceea a pulsului. De asemenea, va ridica nivelul hormonilor in sange. 
9. Sarutul frantuzesc este numit si „momentul sufletului” in Franta. Nu numai buzele sunt implicate, in acest tip de sarut, ci si limba. 
10. Contrar parerilor traditionale, eschimosii nu-si freaca nasurile in semn de afectiune. Buzele se deschid un pic, in momentul in care organele olfactive ale partenerilor se intalnesc. Apoi eschimosii respira adanc si expira aerul in timp ce-ti tin buzele apropiate. Dupa ce-si savureaza mirosul fiecaruia, partenerii isi ating nasul.  
11. In Japonia, Taiwan si Korea sarutul in public este dezaprobat. Japonezii trebuie sa mentina o anumita distanta inainte de a indrazni sa-si aplece capetele, apoi sa se sarute pe buze pentru numai o secunda.
12. Corpurile indragostitilor care se saruta produc o substanta care este de 200 de ori mai puternica decat morfina, in privinta efectului narcotic. De aceea, partenerii in timp ce se saruta pot fii euforici. 
13. Sarutul le ajuta pe femei sa scape de stres.
14. Studiile arata ca un om isi petrece intre 20.160 de minute din viata sarutandu-se.
15. In timpul unui sarut de un minut se ard 26 de calorii.
16. Fiecare persoana de pe planeta s-a sarutat pentru prima oara inainte de varsta de 14 ani.
Tags:
Adauga un comentariu