Eveniment-Social

16 noi acreditări Erasmus+ pentru instituțiile educaționale ieșene

Publicat: 28 ian. 2022
Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale a publicat astăzi, 28 ianuarie 2022, rezultatele selecției pentru Acreditarea Erasmus în domeniile educație școlară

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale a publicat astăzi, 28 ianuarie 2022, rezultatele selecției pentru Acreditarea Erasmus în domeniile educație școlară, formare profesională și educația adulților. Merită menționat faptul că toate candidaturile instituțiilor educaționale ieșene au fost aprobate.

Cele 11 acreditări de la educație școlară au fost obținute de: Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași,  Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” Iași, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași, Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Iași Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași, Școala Gimnazială Nr.1 Comarna, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași, Școala Primară „Hänsel und Gretel” Iași, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași.

Cele 4 acreditări VET sunt primite de Colegiul Economic Administrativ Iași, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași , Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași,  Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogalniceanu” Miroslava, iar pentru educația adulților, acreditarea este obținută de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Aceste 16 noi acreditări se alătură celor 17 obținute la apelul din 2020, repezentând o rețea de 33 de acreditări pentru județul Iași.

Acreditarea Erasmus este un instrument pentru acele organizații care se ocupă de educația și formarea adulților, de învățământul profesional și tehnic (VET) și de educația școlară, disponibile pentru schimburi și cooperare la nivel european. Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că solicitantul a elaborat un Plan Erasmus de înaltă calitate, în cadrul unui efort mai amplu de a-și dezvolta organizația pentru perioada 2021-2027, obținând finanțarea în procedură simplificată.

Detalii: https://www.erasmusplus.ro/rezultate-selectie-2
Adauga un comentariu