Actualitate

167 de copii cu COVID-19 internaţi, dintre care 16 la Terapie Intensivă

Publicat: 04 apr. 2021
Pacienți infectați cu noul coronavirus au ajuns la spitalul mobil de la Lețcani, secția ATI
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat duminică, după o întâlnire cu directorii de spitale pe tema măririi numărului de paturi din secţiile de terapie intensivă, că sunt 167 de copii cu COVID internaţi, dintre care 16 la terapie intensivă. Doi dintre cei aflaţi la ATI sunt intubaţi

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat duminică, după o întâlnire cu directorii de spitale pe tema măririi numărului de paturi din secţiile de terapie intensivă, că sunt 167 de copii cu COVID internaţi, dintre care 16 la terapie intensivă. Doi dintre cei aflaţi la ATI sunt intubaţi.

Voiculescu a precizat că România înregistrează duminică două „recorduri” nedorite şi anume numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi în spital şi numărul pacienţilor cu infecţia cu SARS-CoV-2 aflaţi în secţiile de terapie intensivă.

Voiculescu anunţă de asemenea că sunt în spitalele COVID 167 de copii internaţi din care 16 în ATI, doi dintre aceştia fiind intubaţi.

Vlad Voiculescu dă vina pe români pentru numărul mare de pacienți de la ATI

Vlad Voiculescu dă vina pe români pentru numărul mare de infectări, în condițiile în care în toate țările din lume, cu excepția Marii Britanii, cazurile de COVID-19 au crescut exponențial în ultimele săptămâni. Ajuns ministru al Sănătății, politicianul care și-a luat o discutabilă diplomă de licență abia la 26 de ani, Voiculescu nu spune nimic despre numărul mic de vaccinuri administrare și teste, nici despre contagiozitatea noilor tulpini, îndeosebi cea britanică.

Conform lui Voiculescu, românii sunt vinovați pentru că nu se protejează, în condițiile în care peste 90% din măștile de protecție aflate pe piața românească sunt neconforme. Totodată, ministrul spune că medicii nu au nicio vină, în ciuda faptului că schema de tratament nu este aplicată în toate spitalele, așa cum s-a constatat în ultimul an.

”Aceste cifre nu sunt în responsabilitatea sistemului medical. Sistemul medicale nu le poate influența, țin de responsabilitatea și solidaritatea fiecăruia dintre noi. Numărul de internări și numărul de internări cu forme grave nu depind de sistemul medical. Fac un apel la responsabilitate față de ceilalți.

Mulți dintre pacienții care ajung la ATI vin târziu la spital.”, a declarat Vlad Voiculescu.
Adauga un comentariu