Eveniment-Social

243 de balerini din 20 de țări vor să lucreze la Opera ieșeană!

Publicat: 16 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
243 de balerini din 20 de țări vor să lucreze la Opera ieșeană
Opera Națională Română din Iași a organizat în ultima perioadă mai multe concursuri pentru ocuparea posturilor vacante

Opera Națională Română din Iași a organizat în ultima perioadă mai multe concursuri pentru ocuparea posturilor vacante. Concurența cea mai mare a apărut la Compartimentul Balet unde va avea loc un proces de evaluare și selecție, în bază de audiție, de balerini-colaboratori permanenți pentru stagiunea 2021-2022. Nu mai puțin de 243 de artiști din 20 de țări, România, Rusia, SUA, Japonia, China, Marea Britanie, Germania, Spania, Italia, Portugalia, Olanda, Belgia, Finlanda, Bulgaria, Canada, Australia, Argentina, Brazilia, Belarus și Georgia, și-au exprimat intenția de a face parte din echipa Operei ieșene.

87 dintre aceștia au fost selectați pentru a participa la audiția care va avea loc duminică, la ora 9, la sediul instituției ieșene. Comisia care va superviza concursul, alcătuită din specialiști renumiți, conf. univ. dr. habil. Cristina Nicoleta Demian (Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima”), Maestrul în Artă Eugen Gîrneț (Chișinău) și coregraful Rosemarie Stocec Bot, va stabili numele celor 15 balerini care vor lucra în stagiunea următoare la Opera ieșeană.

”Procesul de transparentizare a tuturor concursurilor organizate de Opera Națională Română din Iași a avut ca efect apariția unei concurențe extrem de ridicate în toate compartimentele. Cel mai bun exemplu este Compartimentul Balet, care, spre satisfacția noastră, a suscitat interesul a sute de artiști din întreaga lume, confirmare clară a faptului că Opera ieșeană este o instituție extrem de importantă nu numai în România. Sunt convins că în urma audiției de pe 20 iunie ne vom completa echipa de mare valoare pe care o avem cu nume care vor genera noi energii artistice deosebite, spre bucuria publicului nostru drag” a declarat prof. univ. dr. Daniel Șandru, managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași.

Adauga un comentariu