Local

180 de izolați în municipiul Pașcani. Microbuz școlar pentru cadrele medicale de la Spitalul Municipal

Publicat: 25 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
180 de izolați în municipiul Pașcani. Microbuz școlar pentru cadrele medicale de la Spitalul Municipal

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Pașcani a fost convocat astăzi pentru a adopta HOTĂRÂREA NR.2 din 25.03.2020.

Au fost luate o serie de măsuri urgente în concordanță cu Ordonanța Militară Nr.3/24.03.2020.

„Hotărârea luată astăzi se referă la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor.

În Municipiul Pașcani sunt, conform datelor primite, 6.114 de persoane peste 65 ani.

A fost pus la dispoziție numărul de telefon 0232.710.730, pentru a fi luate în evidență. Poliția Locală va comunica zilnic la Serviciul de Asistență Socială și la Compartimentul Situații de Urgență lista cu persoanele care au solicitat sprijin. Lista va conține numele și prenumele, vârsta, numărul de telefon și adresa de domiciliu.

Atenție!

Sunt două aspecte de luat în evidență:

1 – persoanele cu vârsta peste 65 ani ce nu au venituri vor fi sprijinite de către Primărie pentru achiziționare și deplasarea produselor la domiciliu;

2 – persoanele cu vârstă de peste 65 ani ce au venituri, unde noi le vom face cumpărăturile pe care dumnealor le solicită și le transportăm produsele la domiciliu, însă din banii acelor persoane și cu transport evident gratuit.

Fac un apel la persoanele înstărite din Municipiul Pașcani, la cei cu posibilități material să îi sprijine pe cât posibil pe cei aflați în dificultate!

Fac un apel la preoții din Municipiul nostru, să ajute persoanele pe care le cunosc din fiecare Parohie, persoane ce nu au posibilități materiale, aparținători etc.

O altă decizie luată astăzi, a fost aceea de a sprijini cadrele medicale ce fac naveta.

Astfel, se va pune la dispoziția Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, în contextul restrângerii activității de transport pe ruta Iași – Pașcani și retur, microbuzul școlar al Școlii Gimnaziale Gaștești, pentru a asigura prezența medicilor și personalului sanitar la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani.

Dacă numărul personalului medical este mai mare, atunci vom mai pune la dispoziție încă un microbuz.

Vă mai transmit faptul că, în Municipiul Pașcani se află în momentul de față 180 de persoane izolate la domiciliu și momentan nu avem nici un caz confirmat de infectare cu COVID-19.

Stimați cetățeni, știu că trecem prin niște momente dificile în care trebuie să stăm departe de cei dragi, dar sunt niște măsuri luate pentru binele tuturor.

Vă rog să vă păstrați calmul și să respectați măsurile impuse de la nivel central!

Nu pot să închei fără a mulțumi

TUTUROR CELOR DIN LINIA I, personalul de la/pe Ambulanță, SMURD, Poliție, Jandarmie, Pompieri, Spitale, voluntari si cei care se implică efectiv atât din Municipiul Pașcani cât și din țară, pentru sacrificiile pe care le fac. Ei sunt cei mai expuși în momentul de față, de asta trebuie să le acordăm tot sprijinul și respectul nostru!“, spune primarul municipiului Pașcani, Dumtiru Pantazi.

Adauga un comentariu