National

Ce decizie au luat magistrații din cadrul Tribunalului Olt în cazul de la Caracal

Publicat: 02 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce decizie au luat magistrații din cadrul Tribunalului Olt în cazul de la Caracal

Magistrații din cadrul Tribunalului Olt au decis ca Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu să rămână în arest preventiv. Aceștia pot contesta decizia în maximum 48 de ore. Familiile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu au solicitat judecătorului de cameră preliminară retrimiterea rechizitoriului la procurori, în vederea completării urmăririi penale, iar miercuri, 3 iunie, este termen pentru deliberare şi pronunţare.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”. Cauza va fi judecată pe fond la Tribunalul Olt, cererea de strămutare formulată de părinţii Alexandrei Măceşanu fiind respinsă definitiv de Curtea de Apel Craiova. Mama Luizei Melencu susține în continuare că fata ei a fost traficată, iar Gheorghe Dincă este doar un pion într-un în planul autorităților. Femeia a mai spus că bărbatul în vârstă de 67 de ani este vinovat de ceva, dar nu de crimă.

„Acele două crime i-au fost impuse. Că l-au ținut în curte, că nu știe ce i-au plantat, că a văzut apoi la TV ce i s-a înscenat. El refuză să spună unde sunt fete. Categoric e implicată familia și nu răspunde la întrebarea unde sunt fetele. Nu pot să spun că am avut încredere în el. Ordinele acestea au venit de la București. Acel Barbu Daniel care a fost alături de el. E o rotiță dintr-un angrenaj. La răspunsul pe care l-am cerut el, unde sunt fetele, refuză și deviază la alt subiect. Dincă a spus ieri cu subiect și predicat că nu a știut…bun…că asta e versiunea lui. A schimbat versiuni peste versiuni. Nu a știut ce se încurcă. Totul a fost o înscenare. Nu îmi trece prin cap ca Luiza să fie ucisă. Ce a făcut cu ea?”, a povestit mama Luizei.

Monica Melencu se teme pentru viața lui Gheorghe Dincă: „Va fi ucis!”

„Merg pe varianta mea că Dincă va fi ucis. Că angrenajul acela e mult mai mare! Acel dosar s-a dovedit să fie mușamalizat. Datorită cazului Alexandra, care a sunat la 112 a pornit întreaga anchetă. Nu pot să înaintez, mă oprește un zid, mi-a zis procurorul de caz. Exact. Răspunsul în 3 luni de zile. Când s-a întâmplat cu Alexandra, au inclus-o pe Luiza în acest caz.

Părerea mea e că e un zid politic. Au știut ce s-a întâmplat cu fetele. Adevărul nu s-a vrut. Cel puțin al Luizei. Sunt trei luni! Să umbli din ușă în ușă, ajunsesem la televiziune, cu toată durerea. La poarta lui Dincă era procurorul și 4 mașini de jandarmi. Oamenii au făcut descinderea la ora 6. Ce au așteptat?”, a mai spus femeia.

 

Adauga un comentariu