Actualitate

Ion Cristoiu, despre situația protestelor din SUA: „E impropriu spus că avem de-a face cu un protest”

Publicat: 02 iun. 2020

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit despre situația din America. Acesta consideră că în Statele Unite este un haos general și că Donal Trump nu va ajunge din nou președinte din cauza acestui scandal.

„În decembrie 89, toată lumea recunoaşte, şi ceauşişti şi anticeauşişti, că de fapt Nicolae Ceauşescu a fost răsturnat de o coaliţie est-vest, un tăvălug la care, cum spune Radu Portocală în cartea pe care am publicat-o noi la MEDIAFAX, spune chiar ca o chestie originală, dar adevărată, că, de fapt, Ceauşescu nu mai avea ce să facă. (…) În cazul de faţă este amploarea şi mai ales o realitate care îmi aminteşte cumplit de Timişoara.(…) La Timişoara, între 15 şi 19 decembrie, seara, diversiunea a constat în crearea haosului: se spărgeau victrine, se jefuiau magazine, în aşa fel încât puţină lume ştie, la Miliţie, au fost vreo 20.000 de telefoane ale unor timişoreni care cereau intervenţia împotriva huliganilor”, explică Ion Cristoiu.

Acesta consideră că îm America este aceeași situație care a fost și la Timișoara. Ar fi vorba de haos nu de un protest.

„Dacă vedeţi acum, ce avem, America, ţara în haos. Ăia sparg, incendiază, care nu au nicio legătură cu protestul. E impropriu spus că avem de-a face cu un protest. Nu de data aceasta, avem de-a face cu nişte tipi care incendiază maşini, vor să ia cu asalt Casa Albă, dau cu bolovani în poliţie, dar şi bătălia cu poliţia are o justificare, mai ales cu forţele de ordine, dar de ce te duci să furi din magazine bascheţi, de ce dai foc la magazine, de ce spargi vitrine, alea nu au nicio legătură cu Trump”, punctează jurnalistul.

Jurnalistul consideră că adăpostirea lui Donald Trump în buncăr este o mare diversiune.

„Şi care e ştirea planetară? Preşedintele Trump a fost pus în buncăr. De ce a fost pus în buncăr? Înseamnă că 1. E jale, e groasă şi 2. El se teme. (…) Imaginea planetară este Donald Trump a fugit în buncăr. Gata, acum poate să vină să spună el că nu e adevărat. A fugit, iar asta înseamnă că în America chiar e o mare problemă şi el chiar se temea. Deci imaginea este de slăbiciune. De ce? Pentru că dacă mai ai în interiorul sistemului tu, preşedinte, nişte oameni care te susţin, lor trebuie să le dai un semnal că să te lase din braţe că eşti dus, gata (…)

Îmi este limpede, pot să spun de pe acum, Donald Trump nu va câştiga un al doilea mandat în veci, dacă vreţi, pariez cu dvs. Donald Trump a reuşit să se certe nu numai cu democraţii, ci şi cu chinezii. Să ne lămurim că şi aia sunt un imperiu, care au servicii secrete, ONG-uri, le-au pus în funcţiune. Le-au mai dat o mână de ajutor şi ruşii, şi nemţii, şi estul şi vestul s-a coalizat împotriva lui Donald Trump. Nu cred ca să-l debarce acum, deşi nici asta nu e exclus, ci s-au coalizat ca să nu mai fie preşedinte. E clar”, afirmă publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că lecţia dată Americii este că un preşedinte precum Donald Trump nu va mai ajunge în veci la Casa Albă.

„E o coaliţie planetară, nu numai internă, împotriva lui (…) Se vizează nu numai pierderea mandatului următor, că ar fi simplu, se vizează şi o lecţie că un asemenea preşedinte precum Trump nu va mai fi. (…) Nu poate să vină preşedintele Americii şi să spună că o altă ţară, care nu e una oarecare, China, a fabricat un virus. Asta spun ăia pe Facebook, pe Twitter, dar nu şeful statului american. (…) Deci un asemenea preşedinte care scrie pe Twitter nu va mai fi la Casa Albă în veci”, a subliniat jurnalistul.

Comentarii
  • Ai dreptate cu asemănarea perfecta cu Timișoara. Neomaxismul mondial adică bancherii ce investesc în socialism, comunism ca de altfel tot timpul lupta sa preia puterea mondiala, acum la bătaia peștelui. Asta au urmărit și cu pandemia mondiala sa facă haos, nemulțumiri, criza mondiala economica prin pante ie. Ei au peste tot introduși oameni plătiți în acest scop și fac orice sa l dărâme pe Trump și să vină un democrat socialist ca Obama s au Clinton madam, finanțați de alde Rochfeler, Roshild, Soros, Bill, etc. În schimb lumea americana va vota din nou pe Trump și asta va înăspri conflictul cu ma istii. Veți vedea în toamnă asta, categoric, pt ca el este un naționalist convins, nu un mondiali st mulatru, șef de sclavi moderni.

Adauga un comentariu