Magazin

4 lucruri pe care încă nu le știi despre UGG

Publicat: 16 nov. 2021

Povestea UGG a început în 1978 când Brian Smith, un tânăr surfer australian, a făcut o călătorie în Statele Unite cu o geantă plină cu cizme din piele de oaie. După ce a găsit și-a găsit noi adepți printre surferii din California, marca UGG® a început să prindă contur.

Luxul și confortul încălțămintei UGG® i-au adus recunoaștere rapidă și în rândul celebrităților. În 2000, Oprah a primit o pereche de cizme Ultra. S-a simțit atât de bine în ele, încât a cumpărat 350 de perechi pentru întreaga ei echipă. Oprah a prezentat apoi UGG în bine-cunoscuta sa emisiune „Oprah’s Favorite Things” și de-a lungul anilor a revenit în emisiunile ei la pasiunea pentru UGG.

În 2003, UGG® a devenit „Brandul anului” și a însemnat, de fapt, recunoașterea drept o categorie cu totul nouă de încălțăminte.  Totul a început pe o plajă în sudul Californiei și a continuat pe marile podiumuri de modă din Milano, Paris și New York.

Acum știi care e istoria cizmelor tale cele mai confortabile din garderobă, dar tot ar mai fi câte ceva de aflat.

De ce se cheamă UGG?

Înainte să ajungă în picioarele surferilor, cizmele din piele de oaie sau capră au făcut parte din portul ciobanilor australieni. Cu talpa lor moale și exteriorul din lână, nu țineau nici prea rece nici prea cald. Erau perfect adaptate la temperatură. Cu toate acestea, aspectul nu a fost apreciat la fel ca și calitatea lor. Încălțămintea a primit denumirea de „Cizme urâte”, ugly boots, iar cuvântul ugly a fost prescurtat la “uggies”, după care cizmele au fost recunoscute sub numele și mai scurt, UGG.

A purtat Tom Cruise UGG-uri în filme?

Da! Eroul lui Tom Cruise din filmul „Eyes Wide Shut” a folosit UGG-urile ca papuci de casă. Și odată ce paparazzi au reușit să facă fotografieze și alte celebrități precum Britney Spears, Jennifer Aniston, Sarah Jessica Parker, Bruce Willis și Brad Pitt purtând aceleași cizme, boom-ul UGG-urilor nu a mai putut fi oprit.

UGG înseamnă doar cizme îmblănite?

Nu! UGG este în prezent un brand sinonim cu ideea de confort suprem, nu doar cu încălțămintea confortabilă de iarnă. Astfel că brandul UGG produce toate articolele necesare confortului, de la șosete moi, papuci, sandale, sneakers, până la haine pufoase și călduroase, hoodies, paltoane și genți.

Cu ce ar trebui să port cizmele mele UGG?

UGG-urile sunt extreme de versatile și se adaptează la orice tip de ținută, de la cea casual până la cele elegante. Nimic nu e mai inspirat pentru o ținuta confortabilă de iarnă decât o pereche de colanți negri și o pereche de Uggs. Adaugă un tricou grafic și o haină elegantă pentru un look perfect de weekend.

Un look chic pentru toată ziua ar putea fi compus din jeans albastru deschis, cizme UGG și un pulover din mohair cu guler înalt. Iar pentru un aspect mai boem, alege o rochie imprimată din stofă, lungă, la care UGG-urile tale se vor adapta foarte ușor.

 

Adauga un comentariu