Magazin

4 modalități de a câștiga bani după absolvire, chiar dacă nu ai încă un loc de muncă

Publicat: 12 nov. 2019

Cu toții știm că piața locurilor de muncă este competitivă și este greu să găsești un loc de muncă ideal. Chiar dacă ai trimis CV după CV, s-ar putea să îți ia ceva timp până când găsești un job cu normă întreagă, mai ales după absolvire. Care este cea mai mare problemă la această situație? Ai nevoie de bani! Nu îți faceți griji, însă, există o mulțime de modalități de a face bani în timp ce continui să vânezi joburi. Aceste mini locuri de muncă îți pot oferi un venit suplimentar între timp, până când vei găsi acel job mult visat. Încearcă una dintre aceste metode pentru a câștiga bani cât mai repede!

TOP 4 metode de a face bani ca proaspăt absolvent, fără să renunți la timpul liber!

  1. Încearcă un job online

Dacă vrei să-ți pui în evidență atuurile fizice pe care le ai, poți încerca un job ca model în videochat, unde nu contează experiența. Orarul este flexibil și totul este foarte discret – nu poți fi văzută online din țara ta, ai parte de consiliere și suport pe parcursul jobului și poți opta pentru cel mai convenient program, dacă preferi să lucrezi noaptea.

  1. Îngrijirea copiilor

Acum că ai terminat școala, trebuie să ai în minte că părinții copiilor mici caută pe cineva care să se joace și să le supravegheze copiii. Iată câteva vești grozave: pentru că ai o diplomă acum, ești calificat și te poți aștepta să câștigi mai mult pe oră decât dacă ai fi făcut babysitting în liceu! Iar pentru cei care doresc să studieze sau să lucreze cu copiii în viitor, îngrijirea copiilor poate oferi experiență utilă pentru a te pregăti pentru interviurile și locurile de muncă viitoare. Ai mult timp liber și îți poți da seama ce înseamnă, de fapt, să fii părinte. 

  1. Fă un internship plătit

După ce ți-ai stabilit un program de lucru de 10 ore pe săptămână pentru căutarea locurilor de muncă, te poți uita și la internshipurile plătite, disponibile pentru absolvenți. În plus, stagiile plătite duc la oferte de muncă pentru 60% dintre absolvenții de facultate, conform studiilor.

Având în vedere acest lucru, este înțelept să completezi cel puțin un stagiu chiar din facultate. Dacă descoperi că ești necalificat pentru jobul pe care visai să îl ai după absolvire, atunci explorează posibilitatea de a face un stagiu de vară sau toamnă.

  1. Dă meditații

Împărtășește din cunoștințele tale acumulate în școală oferind lecții private copiilor. Ești bun la pian? Ai studiat matematica? Învață-i pe cei mai tineri decât tine ceea ce știi! Îți poți ține meditațiile acasă la tine. Pur și simplu fă-ți un plan de lecții pentru meditații și stabilește de comun acord durata: jumătate de oră sau o oră. Poți câștiga mulți bani din asta și activitatea te va ajuta pentru capacitatea ta de lucru și interacțiune cu oamenii.

Fii atent la fiecare detaliu care ține de aspectul tău când mergi la interviu, pune accent pe dezvoltarea aptitudinilor de comunicare, de ținuta pe care o porți în cadrele formale și pregătește-te corespunzător pentru întâlnirile cu viitorii angajatori. Investește în tine și pune accent pe dezvoltarea ta continuă, indiferent de experiențele pe care le acumulezi de-a lungul timpului.

Acestea fiind spuse, iată doar câteva metode prin care te poți descurca financiar imediat ce ai primit diploma de absolvire. Nu uita că primul job este important pentru cariera ta, așa că ia cât timp ai nevoie pentru a te decide și optează pentru aceste metode de a câștiga bani, utile și la îndemână. 

Sursă foto: shutterstock.com

Adauga un comentariu