UPDATE: Bilanțul tragediei de la Arad a ajuns la 40 de copii transportaţi de urgenţă la spital în urma deratizării din unitatea de învăţământ.
Cel care a făcut deratizarea a fost administratorul firmei Veres Csaba. Acesta a precizat că toate substanţele folosite în operaţiunea de dezinsecţie şi deratizare au autorizaţie.
Administratorul consideră că elevii Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrun” din Arad nu ar fi avut cum să se intoxice din această cauză.
„Am fost audiat şi la Prefectură, am dat declaraţie şi la poliţie. S-au utilizat toate substanţele avizate de Ministerul Sănătăţii, conform legii, pe suprafeţe şi atâta tot. Din punctul nostrum de vedere, nu este vina noastră. Suprafţa asta este pentru suprafeţe, adică se dă şi pe pereţi. N-ar trebui să aibă efecte negative asupra oamenilor, substanţa având o toxicitate foarte redusă“, a spus Veres Csaba, administratorul firmei de deratizare.
Marţi, 14 ianuarie 2020, 40 de elevi au ajuns de urgenţă la spital cu iritaţii ale pielii, ochilor şi dureri abdominale. Doar 14 copii au fost internaţi.
UPDATE: Una dintre substanțele utilizate era considerată interzisă în România din aprilie 2019. O altă substanță a fost folosită în concentrație de circa patru ori mai mare decât era indicat.
Știre inițială
14 elevi din Arad au ajuns la spital, luni după-masă, după ce s-ar fi intoxicat în urma unei dezinsecții în școala unde învățau.
„Au venit cu erupții cutanate și cu dureri de burtă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean Arad, Simona Roz.
Cinci elevi ai liceului german din Arad au ajuns la spital și alți nouă urmează să ajungă la unitatea medicală. Cei 14 sunt suspeți că au fost intoxicați în urma unei dezinsecții. Copiii au între 11 și 12 ani.
„Deocamdată sunt stabili, cooperanți, nu par să pună probleme”, a adăugat Simona Roz.