Magazin

5 dintre cele mai puternice mașini din lume

Publicat: 21 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
5 dintre cele mai puternice mașini din lume

Când Volkswagen a cumpărat Bugatti și a lansat Veyron, în 2005, puțini au crezut că nebunia pentru modelele hiper sport va exploda. Și în ce fel. Nu a existat un moment mai bun în istorie pentru cei cărora le place acest tip de vehicul. Din păcate, majoritatea nu au bani să-și cumpere un astfel de model.

În cazul acestor mașini, definițiile puterii și cuplului sar în aer. Este dificil, dacă nu chiar imposibil, să te pui în pielea unui șofer aflat la volanul acestui tip de mașină, să accelerezi minuțios și să aduci acul la linia roșie. Crezi că ați putea face asta?

Astăzi, cifrele Veyron au fost depășite în așa măsură încât cifra de putere maximă, odată unul dintre cei mai mari indicatori ai capacităților unei mașini, începe să-și piardă sensul. La această escaladare trebuie să adăugăm electrificarea, care a ajuns să înnebunească producătorii de anvelope, care trebuie să le creeze astfel încât să se potrivească corect.

Mașinile hiper sport evoluează. Chiar și cursele de anduranță se vor baza pe ele începând din sezonul 2020/21. Desigur. Lista noastră cuprinde 5 dintre cele mai puternice mașini din lume, care depășesc cifra magică de 1.000 CP. Super mașinile precum Ferrari SF90 Stradale nu apar. Enzo Ferrari, unul dintre campionii istorici ai puterii, se va răsuci în mormântul său.

Rezvani X. Mai mult de 1.000 CP combustie

Rezvani Tank X duce la extrem rezervorul Rezvani. În timp ce acesta din urmă are un HEMI V8 de 6,2 litri de 500 CP, această nouă iterație depășește 1.000 CP. Dar pe lângă putere și tracțiune 4×4, sunt interesante gadgeturile sale din filmele Bond. 

Proiectul Mercedes-AMG 1. Mai mult de 1000 CP. hibrid

Cum ar fi o Formula 1 pentru șosea? Acest lucru a fost propus de către responsabilii AMG din Affalterbach, împreună cu Powertrain, o companie specializată în performanță înaltă, care a lucrat cot la cot cu aceștia, pe lângă echipa Mercedes-AMG F1 cu sediul în Brackley, Anglia.

Rezultatul a fost proiectul Mercedes-AMG ONE, o mașină hibridă care combină un motor V6 cu cilindri limitați de 1,6 litri, cu 510 CP, împreună cu altul de 90 kW responsabil de punerea în mișcare a sistemului turbo și altul de 120 kW în carter. Cele trei mișcă roțile din spate, în timp ce alte două sunt responsabile de cele din față.

Știm că atinge o putere mai mare de 1.000 CP și are niște avantaje (încă neoficiale) extraordinare. Capabilă să accelereze de la 0 la 200 km / h în mai puțin de 6 secunde, va depăși 350 km / h. Se vorbește despre fabricarea unei serii de aproximativ 300 de unități, la un preț între 2 și 3 milioane de euro.

Hispano-Suiza Carmen. 1.019 CP electric

Am putut vedea prototipul Hispano-Suiza Carmen la Salonul de la Barcelona din acest an. Detaliile sale tehnice promit. 1.019 CP pe roțile din spate, cu un șasiu din fibră de carbon. Și nu au uitat eleganța pe care brandul o avea în trecut: ușile cu aripi de pescăruș și alte detalii de design care amintesc de vremurile bune ale mărcii, înainte de 1938.

Carmen folosește unul dintre proiectele de șasiuri de carbon cu cele mai mari cantități din câte s-au întâlnit. Și va fi un model exclusiv. Doar 19 unități vor fi realizate, cu un preț de pornire de 1,5 milioane de euro.

McLaren Speedtail: 1.036 CP. hibrid

McLaren F1 este una dintre mașinile legendare din istoria industriei auto. Și lucrul bun este că McLaren Speedtail este un fel de succesor spiritual al său, o mașină hiper sport cu același design de trei pasageri, cu șoferul în centru și doi pasageri ceva mai în spate.

Designul este uimitor, cu un decalaj care ajută la reducerea rezistenței aerodinamice, inspirată de peștele spadă al designerului Frank Stephenson pentru a atinge viteze uimitoare de 402 km / h, cu aileroni flexibili care se ridică hidraulic dacă este necesar, în locul unui spoiler.

Aria FXE: 1.150 CV. Hibrid

Această companie de proiectare și inginerie din California a introdus Aria FXE. Este o mașină sport (hiper sport) cu un design inspirat de luptătorul Raptor F-22 și care se deplasează datorită unui V8 de 6,2 litri supraîncărcat în poziția din spate centrală și a unei perechi de motoare electrice pe puntea față. Ajunge la 100 km / h în 3,1 secunde, la nivelurile super mașinilor, precum McLaren P1 sau Porsche 918 Spyder.

Acestea sunt doar 5 dintre mașinile cele mai puternice din lume. Cu toții visăm la ele, dar rămânem doar cu visul. Dacă voi totuși nu vreți doar să visați că intrați în posesia unei mașini bune, apelați la Auto Rulate București, dealerul expert care vă pune la dispoziție o gamă variată de mașini rulate, de cea mai bună calitate, la prețuri pentru bugetul tuturor, cu km garantați 100%, garanție 12 luni, printre altele. 

Vă sfătuim să vizitați parcul auto online al acestui dealer și să vă alegeți mașina dorită. Spor la cumpărături!

Adauga un comentariu