Magazin

5 JOCURI UNISEX pe care trebuie sa le aiba toti copiii

Publicat: 23 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
5 JOCURI UNISEX pe care trebuie sa le aiba toti copiii

Copiii sunt innebuniti dupa jocuri, deoarece sunt interactive, educative si-i ajuta sa socializeze mult mai usor cu colegii de gradinita sau cu prietenii de familie. Fie ca este vorba despre cele de societate, fie despre cele individuale, cei mici adora sa-si petreaca timpul in acest fel.

Exista numeroase jocuri care sunt potrivite atat pentru baieti, cat si pentru fetite, fapt pentru care orice copil trebuie sa detina macar un astfel de exemplar. 

Chiar daca fetele se joaca in general cu papusile, iar baietii cu masinile cu telecomanda, acest lucru nu inseamna ca micutii de ambele sexe nu se pot distra frumos impreuna.

Iata care sunt jocurile unisex pe care trebuie sa le aiba si copilul tau:

  •       Puzzle

Puzzle-ul este potrivit atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, deoarece este un joc care presupune gandire analitica si atentie sporita. Astfel, daca fetita sau baietelul tau nu dispune inca de unul, este indicat sa-i oferi o astfel de sursa de buna dispozitie, pentru a-l ajuta sa-si dezvolte aceste calitati si abilitati extrem de importante in viata. 

In plus, este o activitate care ii poate apropia mult pe cei mici, invatandu-i sa coopereze, sa comunice si sa respecte opiniile celui cu care construieste puzzle-ul primit de la parinti.

  •       Carti de colorat

Cartile de colorat sunt potrivite pentru copiii de ambele sexe, deoarece atat baietii, cat si fetele pot avea inclinatii artistice, talent la desen sau pasiune pentru pictura. In cazul in care nu ai descoperit inca la micut calitatile enumerate anterior, o carte de colorat este binevenita, deoarece il ajuta sa-si petreaca timpul in mod constructiv, linistit si frumos.

  •       Lego

Nu exista copil caruia sa nu-i placa sa construiasca cladiri, masini sau diverse lucruri,  fapt pentru care jucariile lego de la ilbambino sunt potrivite atat pentru baieti, cat si pentru fete. De cele mai multe ori, acest tip de joc include si ochi, haine pentru omuletii creati, cat si roti sau aripi pentru avioanele construite cu multa dibacie.

  •       Instrumente muzicale

Nu este o regula ca cel mic sa aiba talent la cantat pentru a-i cumpara un microfon, un pian sau o chitara de jucarie. 

Astfel, ii poti oferi acest tip de jucarie doar pentru a-si dezvolta urechea muzicala si pentru a descoperi eventuala pasiune pentru cantat. Este o activitate frumoasa, care poate fi facuta in grup sau in mod individual, de catre copiii de ambele sexe.

  •       Coarda de sarit

Cu o coarda de sarit, nu trebuie neaparat sa sari, sa faci sport, ci exista numeroase jocuri extrem de interactive si distractive pentru copiii mai mici de 10 ani. Fie ca inventeaza un joc, fie ca-I ajuti tu cu o idee distractiva, cert este ca amuzamentul este la cote maxime cu o coarda de sarit.  Din acest motiv, nu trebuie sa ratezi ocazia de a-i oferi celui mic un astfel de produs, care sa-l ajute atat din punct de vedere al sanatatii, cat si la nivel social.

Prin urmare, exista numeroase modalitati in care poti aduce baietii si fetele impreuna la joaca. Nu ezita sa-l ajuti sa devina cat mai sociabil si prietenos cu cei din jurul lui, deoarece aceste calitati il vor ajuta enorm mai tarziu in viata de adult.

Sursa foto: Unsplash.com

Adauga un comentariu