Magazin

5 locuri în care toamna este de poveste

Publicat: 25 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
5 locuri în care toamna este de poveste

Toamna este anotimpul cu cele mai vii și intense culori. Este ultima perioadă din an, înainte de iarnă, în care mai poți pleca în călătorii și în care te poți plimba, bucurându-te de natură. De altfel, este anotimpul ideal pentru a beneficia de feeria și frumusețea încântătoare a unui anotimp liniștit.

Înainte de a pleca în călătorie, ai grijă să iei cu tine obiecte esențiale precum haine potrivite pentru sezon, trusa de prim ajutor și gadgeturi utile, așa cum este recomandat și în acest articol. Echipat cu obiectele importante de călătorie, vei avea șederea mult mai ușoară și plăcută.

Îți prezentăm în continuare câteva locuri ideale de vizitat toamna în România, locuri unde vei găsi liniștea și relaxarea de care ai nevoie.

  1. Sibiu

Romantismul orașului Sibiu te va încânta, chiar dacă îl vizitezi în doi, singur sau cu prietenii.  Este ofertant prin binecunoscutul muzeu Astra, unde natura abundă în culori magnetice, iar casele din diferite regiuni ale țării pot fi vizitate fără grabă având un decor al naturii fabulos. De asemenea, pădurea Dumbrava Sibiului este un loc liniștit unde poți face plimbări printre copacii spectaculoși colorați cu galben intens, portocaliu, maroniu, roșu. Piațetele sunt și ele mult mai calme în această perioadă, astfel că poți să te plimbi și să le studiezi în tihnă.

  1. Castelul Peleș

Castelul Peleș este un obiectiv turistic ce se recomandă a fi vizitat în special toamna. Clădirea regală se impune prin valoarea istorică și prin arhitectura neorenascentistă cu accente germanice și italiene. Este un monument grandios, lăsat moștenire de regele Carol I. Înconjurat de brazi, dar și de copaci cu frunze căzătoare, castelul Peleș se lasă surprins toamna prin imagini feerice, de poveste.

  1. Lepșa

Localitatea Lepșa este situată la 72 km de Focșani, în zona Vrancea, iar toamna este cel mai frumos sezon pentru a o vizita. Te încântă prin aerul curat, pădurile pline de culoare și prin liniștea naturii. Este un loc ideal pentru relaxare și regăsirea liniștii sufletești.

  1. Maramureș

Zona Maramureșului este extrem de frumoasă prin tradițiile care s-au păstrat de-a lungul timpului și poate fi vizitată în orice perioadă a anului. Cu toate acestea, toamna are ceva aparte. Poți face drumeții pe la poalele munților Gutâi, unde te vei întâlni cu natura în splendoarea sa de culori înflăcărate și amestecate. De asemenea, Cimitirul Vesel de la Săpânța capătă o altă aură prin nuanțele calde ale toamnei. În această perioadă este mult mai liniștit și poate fi vizitat pe îndelete.

  1. Sărata Monteoru – Buzău

Stațiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru din județul Buzău este o alternativă demnă de luat în considerare pentru weekendurile tomnatice. Este mult mai liniștită, nu este aglomerată și pune la dispoziția vizitatorilor peisaje care abundă în culori ruginii, maronii și roșiatice. Cunoscută pentru izvoarele termale sărate, locația turistică Sărata Monteoru este bogată în vegetație, iar zona de exploatare arheologică este interesantă prin artefacte găsite încă din epoca bronzului.

Locuri din România unde toamna este de poveste, sunt nenumărate și deosebite. Sunt așezări, stațiuni sau sate unde acest anotimp își spune poezia în felul său boem. De altfel, spațiul virtual abundă cu sugestii de realizarea unei mini vacanțe în locuri de la țară sau munte, precum găsești și în acest ghid util.

Sursa foto: pexels.com

Adauga un comentariu