Magazin

5 lucruri esențiale pe care trebuie să le știi când utilizezi un cuptor electric

Publicat: 19 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
5 lucruri esențiale pe care trebuie să le știi când utilizezi un cuptor electric

Deși părerea despre aragazurile electrice este împărțită, părerea despre cuptorul electric este, în mod general, una pozitivă. Acestea asigură o încălzire uniformă și constantă și o coacere optimă pentru orice tip de preparat pe care doriți să îl pregătiți. Cu toate acestea, sunt câteva lucruri importante pe care trebuie să le cunoașteți când utilizați un cuptor electric.

  1. Preîncălzește cuptorul electric

Bobina electrică pe care o folosește un cuptor electric se încălzește ceva mai greu, deci este esențial să preîncălzești cuptorul înainte de a găti preparatul. Un cuptor electric este ceva mai greu de programat. Nu are doar un buton de on-off și nu este așa de simplu ca în cazul unui cuptor pe gaz. Este esențial să setezi temperatura și să cunoști când cuptorul tău electric va ajunge la temperatura maximă. Poți utiliza un termometru pentru cuptor pentru a te asigura că temperatura este optimă.

  1. Utilizează folie de aluminiu

În timp ce obținerea unor tarte sau plăcinte cu o suprafață aurie nu este o problemă pentru un cuptor electric, posibilitatea de a obține o culoare mai apropiată de maro decât de auriu este. Acest lucru este din cauza faptului că coacerea într-un cuptor electric este mult mai uscată decât într-un cuptor obișnuit. Dacă observi că marginile preparatului tău se înnegresc, doar scoate puțină folie de aluminiu și așeaz-o pe zonele respective. Folia de aluminiu permite aerului și căldurii să circule, dar protejează partea superioară a preparatului de căldura intensă și directă ce ar putea să îl ardă.

  1. Adaugă umiditate atunci când ai nevoie de ea

Sunt anumite situații când mediul uscat ce se crează într-un cuptor electric nu este potrivit pentru produsul pe care dorim să îl coacem, iar acest lucru poate fi destul de frustrant. Preparate precum pâinea, blaturile, chechul, pandișpanul sau brioșele au nevoie de umiditate pentru a crește. Pentru a ajuta cu acest proces, poți pune o tavă cu apă fierbinte pe partea inferioară a cuptorului electric sau poți deschide ușa cuptorului și poți pulveriza puțină apă în interior. Ai nevoie, de obicei, de umiditate doar în primele momente de gătire deci poți să nu mai adaugi umiditate spre sfârșit pentru a te asigura că preparatul formează totuși o crustă și că are o culoare aurie. Poți coace preparatele și în vase cu capac sau cu folie de aluminiu deasupra la început tocmai pentru a menține umiditatea în prima parte a coacerii.

  1. Utilizează vasele potrivite

Pentru că temperatura dintr-un cuptor electric este constantă și uniformă, înseamnă că poți utiliza vasele de copt în avantajul tău. În cazul în care îți dorești să obți o crustă mai închisă la culoare și mai crocantă, poți utiliza tăvi din metal. Pentru preparatele pe care îți dorești să le gătești mai bine la bază poți chiar să utilizezi tigăi din fontă. Pentru preparatele mai delicate, pe care vrei să le păstrezi mai moi, utilizează vase și tăvi din silicon, sticlă sau ceramică. Aceste materiale conduc căldura mai greu și astfel preparatele tale nu se vor înnegri.

  1. Coace în mijlocul cuptorului electric

În afară de cazurile în care anumite rețete au nevoie de alt mod de gătire, coacerea pe grilaj, în mijlocul cuptorului îți va oferi o gătire uniformă, de jur împrejur, și va asigura gătirea simultană atât a suprafeței inferioare cât și a suprafeței superioare. Mijlocul cuptorului este ferit de zonele ce emit căldura, în care este plasată bobina, iar acest lucru este ideal pentru o coacere perfectă. Chiar și așa, dacă nu ești mulțumit de felul în care este gătit un preparat, poți oricând să rotești tava în timpul coacerii pentru a te asigura că va fi uniform.

Dacă doar ce ai achiziționat un cuptor electric, experimentarea cu acesta te va învăța cum să îl utilizezi. În timp, vei ajunge să gătești rețetele preferate poate chiar mai bine decât obișnuiai să o faci cu un cuptor clasic pe gaz.

Adauga un comentariu