Prima pagină » Magazin » 5 metode pentru a avea bani şi în pandemie!
5 metode pentru a avea bani şi în pandemie!

5 metode pentru a avea bani şi în pandemie!

30 mart. 2021, 21:09,
în Magazin

Virusul Covid-19 a reuşit să pună stăpânire pe întreaga lume şi a ajuns să ne oblige, astfel, să stăm cât mai mult acasă, iar statul acasă a ajuns să aiba un efect nefericit asupra economiilor noastre, cât şi un efect nefericit asupra economiilor ţării noastre. Deşi unii oameni încă merg la muncă, există o bună parte care lucrează de acasă. Putem spune că din acest punct, ambele categorii sunt fericite, pentru că nu şi-au pierdut locul de muncă.

Însă, odată cu pandemia de coronavirus, au începu să apară tot mai multe companii care au fost nevoit să îşi închidă porţile, iar angajaţii să fie trimişi în somaj, iar acest lucru nu poate să bucure pe nimeni.

În prezent, lipsa banilor a ajuns să fie prezentă în casele a cât mai mulţi oameni, dacă ne putem exprima aşa, iar românii au ajuns să fie nevoiţi să îşi cheltuie cu foarte multă atenţie şi chibzuinţă fiecare leu pe care îl mai au. Însă panica începe să apară atunci când familia este ceva mai mare, şi cu copii, cei mici având şi ei nevoile lor.  Poate că tu eşti unul dintre cei ce au intrat în somaj şi chiar în aceste momente se gândeşte ce să facă, deoarece a ajuns în nefercita situaţie de a fi în somaj tehnic şi nu îşi mai pot plăti ratele, facturile, să achiziţioneze mânacare sau să îţi satisfaci alte nevoi elementare.

Mai jos îţi vom putea da câteva variante pentru a putea avea în permanenţă bani în casă.

  1. Rudele sau prietenii. O vorbă din bătrâni spune că sângele apă nu se face niciodată, iar atunci când te afli într-o situaţie extrem de dificilă si nu poţi să achiţi anumite facturi sau să plăteşti un control medical, sau absolut orice altă cheltuială, ai putea să apelezi la cei apropiaţi. Poţi să ceri fie părinţilor, fie rudelor, fie prietenilor cei mai apropiaţi. Desigur, nu ar fi recomandabil să ceri bani, însă atunci când te afli într-o situaţie foarte grea, absolut orice este permis. Iar, dacă vei reuşi să le restitui suma împrumutată în perioada stabilită, nu va exista nicio fisură în relaţia ta cu cei apropiaţi.
  2. Împrumutul. De o bună perioadă de timp, în ţara noastră şi-au făcut simţită prezenţa IFN-urile. Aceste IFN-uri îţi acordă credite rapide nebancare, într-un timp foarte scurt. Desigur, ai putea apela şi la creditele clasice, prin bănci comerciale, însă atunci când ai de rezolvat o problemă imediat, răbdarea este ultima pe care o ai. Or, ştim cu toţii cât de mult durează pentru a obţine un credit de la băncile comerciale şi câtă birocraţie şi documentaţie este necesară.

Tocmai de aceea, au apărut creditele nebancare. Pentru a obţine un credit nebancar, vei fi nevoit să accesezi website-ul unui IFN, şi să completezi o aplicaţie care nu durează mai mult de 10-15 minute. Acea aplicaţie presupsune completarea datelor personale, cât şi adăugarea unei fotografii cu actul tău de identitate, pentru ca respectivul IFN să facă o verificare în bazele de date ale ANAF.

Însă, nu am spus ce condiţii trebuie să îndeplineşti pentru ca un astfel de credit să îţi fie acordat. Nu mare lucru. Trebie să ai cel puţin 18 ani, să deţii un act de identitate valabil pe teritoriul ţării noastre şi să înregistrezi un venit minim lunar de 300 de lei, astfel încât să fii sigur că vei obţine un împrumut.

Aşadar, odată ce ai îndeplinit cu succes condiţiile mai sus menţionate, nu trebuie să îţi faci absolut nicio grijă vizavi de obţinerea creditului tău rapid nebancar, deoarece cu siguranţă că răspunsul va fi unul favorabil din partea IFN-ului. De obicei, o astfel de verificare durează maximum 1-2 ore, iar tu vei fi contactat de către un reprezentant al IFN-ului care să te anunţe că ţi-a fost acordat creditul.

Totodată, aceste credite pot fi acordate şi persoanelor ce se regăsesc în Biroul de Credit cu datorii. IFN-urile nu ţin cont de aceste datorii, astfel că acordă împrumuturi şi persoanelor rău platnice. Însă, aceştia încearcă să îşi obţină şi o garanţie a faptului că tu vei plăti cel puţin suma împrumutată. Vorbim aici de nişte dobânzi destul de ridicate, astfel încât IFN-urile să se asigure că vei achita minim suma împrumutată.

Aşadar, singurul punct mai puţin bun al împrumuturilor obţinute printr-un IFN este reprezentat de dobânzile ceva mai mari.

Dar, pentru a atrage cât mai mulţi clienţi noi, reprezentanţii IFN-urilor vin cu oferte care mai de care mai tentante, precum creditul rapid cu 0 dobândă pentru primul împrumut. Mai exact, în cazul primului împrumut, în limita a 3.000-4.000 de lei, dobânda va fi 0 pentru primele 30 de zile. Da, ai citit bine. Dacă tu vei achita împrumutul în cele 30 de zile, nu vei rambursa decât suma împrumutată, fără alte cheltuieli în plus, taxe sau dobânzi. Însă, dacă tu nu vei reuşi să achiţi suma împrumutată în cel mult 30 de zile, urmează să fii taxat cu 1-1.5% din suma total împrumutată, până la momentul achitării împrumutului.

Pentru ca tu să poţi intra în posesia banilor, IFN-urile îţi pun la dispoziţie nu mai puţin de 3 variante. Prima variantă şi cea mai recomandată este aceea ca banii să îţi fie viraţi direct în contul tău bancar. În acest caz, nu va dura decât câteva ore până ce tu vei ajunge în posesia banilor. Însă, dacă nu ai un cont bancar, nu trebuie să îţi faci griji, pentru că mai sunt alte două variante pe care IFN-ul ţi le pune la dispoziţie ca tu să intri în posesia banilor.

A doua variantă este aceea ca un angajat al agenţiei nebancare să se deplaseze la locuinţa ta, spre a-ţi oferi împrumutul de care ai atâta nevoie. Poate dura circa o zi până ce tu vei intra în posesia banilor.

Cea de-a treia variantă, dar şi ultima este aceea ca banii să îţi fie trimişi cu ajutorul unei firme de curierat rapid. Pentru această variantă, vei fi nevoit să aştepţi până la 2-3 zile lucrătoare ca tu să intri în posesia creditului tău şi să îţi rezolvi rapid problemele.

Aşadar, există mai multe posibilităţi de a obţine un împrumut, iar dacă te afli la primul tău împrumut, ar fi bine să aplici pentru creditul cu 0 dobândă. În ambele cazuri, vorbim aici atât de împrumutul cu 0 dobândă cât şi de împrumutul clasic nebancar, cel mai important este să îţi achiţi ratele la timp, şi implicit creditul, special pentru a nu exista neplăceri şi cheltuieli în plus care să îţi facă şi mai dificilă achitarea împrumutului.

Aceste împrumuturi sunt recomandate pentru perioade scurte şi medii de timp, special pentru a nu exista aceste neplăceri cauzate de taxe şi dobânzi. Dar, chiar şi dacă depăşeşti perioada de timp pentru achitarea împrumutului, nu trebuie să disperi, deoarece există posibilitatea amânării plăţii, având astfel posibilitatea de a amâna plata cu câteva zile, chiar până la o săptămână.

Însă, dacă treci şi de această amânare a plăţii şi tot nu reuşeşti să achiţi împrumutul la timp, te vei trezi cu noi cheltuieli adăugate creditului tău. Chiar şi în acest caz, cel mai important este să îţi achiţi împrumutul, chiar şi cu aceste taxe în plus. În caz că nu vrei să mai achiţi împrumutul deloc, vei figura în proprie bază de date a instituţiilor financiare nebancare, iar tu nu vei mai putea să aplici pentru vreun alt credit nebancar, dacă nu vei reuşi să îl achiţi pe primul.

Aşadar, mai sus te-am învăţat cum să aplici pentru un credit nebancar, pentru a putea avea o anumită sumă de bani de care ai nevoie, în plină pandemie. Acum a venit momentul să trecem în revistă cea de-a treia variantă pentru a avea ceva finanţe în plină pandemie

  1. Te afli acasă, fără serviciu, însă nu ai bani? Deţii un laptop? Atunci, poţi începe să lucrezi de acasă, direct de pe calculatorul tău. Vei putea găsi destule locuri de muncă pentru care vei fi plătit decent. Vorbim aici de copywriting, web design, şi multe altele. Evident, nu vei câştiga foarte mulţi bani, însă orice sumă este binevenită în plină pandemie, atunci când ai rămas fără serviciu.
  2. Ai fost concediat din cauza faptului că firma la care lucrai nu mai poate achita salariile a atâţia angajaţi şi nu ştii ce să faci? Păi cel mai important ar fi să nu disperi, deoarece atunci îţi dispar toate ideile şi intri în panică. Cu siguranţă că ai pe acasă lucruri pe care nu le mai foloseşti, lucruri din care vei putea câştiga destui bani, iar, aşa cum am mai spus, în pandemie absolut orice sumă este binevenită

 

Aşadar, mai sus ţi-am oferit nu mai puţin de 4 variante pentru a obţine o anumită sumă de bani atunci când ai rămas fără serviciu sau ai fost trimis în somaj tehnic. De la creditele nebancare, la împrumutul de la familie, sau la un job online şi vinderea de lucruri pe care nu le mai foloseşti, toate îţi pot aduce o anumită sumă de bani, mai mică sau mai mare, însă cu siguranţă că ceva bani în plus nu pot să facă decât bine în această situaţie extrem de grea la nivel Global.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`