Magazin

5 semne alarmante, care arata ca nu ai suficient oxigen in organism

Publicat: 09 nov. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
5 semne alarmante care arata ca nu ai suficient oxigen in organism
1

Oxigenul este cel mai abundent element din Univers. Respiratia este un act, pe care organismul nostru il realizeaza, pentru a ne mentine in viata. Organismul are nevoie de oxigen, pentru a supravietui. Este conbustibilul cu care se hranesc toate organele.

Atunci cand organismul nostru nu are suficient oxigen in organism, suntem diagnosticati cu hipoxemie.

Hipoxemia poate fi acuta, apare datorita unei urgente medicale, sau cronica, instalandu-se odata cu trecerea timpului.

Iata care sunt semnele ca organismul tau nu are destul oxigen: 

Slabiciune sau ameteala

Daca in ultimul timp te-ai simtit mai slabit, mai epuizat sau mai ametit ca de obicei, atunci este posibil sa te confrunti cu un nivel scazut de oxigen in organism.

Cum fiecare organ are nevoie de oxigen, pentru a functiona, nivelul scazut al acestuia este accentuat si de incercarea organelor de a se hrani.

Oboseala

Oboseala cronica este un semn major, al faptului ca organismul tau nu se alimenteaza cu suficient oxigen.

Am auzit pareri conform carora, oamenii se simt extenuati, chiar si dupa o zi in care nu au facut prea multe activitati. Daca te confrunti cu asta, cere parerea unui medic.

Palpitatii

Anxietatea este adesea caracterizata prin batai accelerate ale inimii, iar acest lucru se datoreaza lipsei de oxigen din organism. Daca te confrunti des cu aritmii sau palpitatii, iar starile anxioase sunt tot mai dese, este foarte posibil ca organismul tau sa fie privat de oxigen.

Incapacitatea de a respira

Sigur, daca organismul tau nu este suficient oxigenat, nici tu nu poti respira asa cum trebuie. Un alt factor care duce la acest simptom este lipsa de oxigen din sange.

Dureri de cap si stare de confuzie

Un puseu asociat lipsei de oxigen in organism, atrage dureri de cap, incapacitatea de a ne concentra sau confuzie. Daca ai dureri de cap constante, insotite de ameteli si confuzie, mergi de urgenta la medic, deoarece organismul tau se poate confrunta cu un grad foarte scazut de oxigenare.

“Creierul tau are nevoie de o cantitate suficienta de oxigen, pentru a functiona la capacitatea maxima. Daca mecanismul este afectat, creierul va gasi metode pentru a se oxigena, privand alte organe de oxigen.” Spune Dr. Patrick M. Nemechek

Cum se trateaza hipoxemia?

Teste

Mergi la medic, pentru a afla care este nivelul de oxigenare al organismului tau. O simpla analiza de sange iti poate da raspunsul pe care il astepti.

Canula nazala

Daca hipoxemia nu este cronica, atunci o masca portabila, de oxigen, te va ajuta sa iti oxigenezi usor organismul. Este un tratament pe termen scurt, extrem de eficient.
Oxigen aborbit regulat

In functie de caz, medicul poate alege sa iti oxigeneze zilnic organismul.

Deci, daca te confrunti cu astfel de simptome si nu stiai pana acum care este sursa lor, fa-ti programare chiar azi la medic, pentru a te asigura ca esti sanatos.

Adauga un comentariu