Magazin

6 Mâncăruri cu efect afrodisiac care ajută la creșterea libidoului

Publicat: 05 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
6 Mâncăruri cu efect afrodisiac care ajută la creșterea libidoului

Se spune că anumite alimente, condimente și mâncăruri, așa cum este șofranul de exemplu ajută la creșterea libidoului.

Sunt considerate afrodisiace mâncărurile, dar și suplimentele alimentare care cresc pofta de sex și bineînțeles performanțele.

Pentru cei care doresc să-și condimenteze viața sexuală, dar și să descopere mai multe din secretele artei culinare de peste glob, recomandăm următoarele bunătățuri:

1. Maca

Maca este o legumă rădăcinoasă cu multiple beneficii pentru sănătate.

În America de Sud oamenii o consumă pentru creșterea potenței și au denumit-o chiar Viagra Peruviană. Crește în principal în munții din centrul Perului și este înrudită cu broccoli, conopida, kale și varza.

Pe baza studiilor efectuate pe animale s-a descoperit că această legumă poate îmbunătății funcțiile sistemului reproducător și de asemenea ajută la creșterea libidoului, dar și la inducerea unei stări generale de bine, luptând astfel și împotriva anxietății și depresiei.

Pentru o cură ca la carte, trebuie să consumi aproximativ 1.5-3.5 grame de maca în fiecare zi, pentru o perioadă de timp cuprinsă între două și 12 săptămâni/

2. Tribulus

Tribulus terrestris este o plantă anuală care crește în zonele secetoase.

Cei care comercializează tribulus susțin că ea poate crește libidoul și, conform studiilor pe animale el crește și producția de testosteron, îmbunătățind astfel funcțiile productive.

Și femeile o pot consuma tribulus în siguranță, bucurându-se de efecte pozitive, mai ales atunci când plănuiesc lungi nopți fierbinți.

3. Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este un supliment alimentar obținut de la copacul cu același nume.

În medicina tradițională chineză acest supliment alimentar se crede că poate trata o serie largă de afecțiuni medicale, inclusiv depresia și bolile sistemului reproducător.

Un studiu din anul 1998 a demonstrat faptul că Ginkgo biloba reduce efectele medicamentelor antidepresive, crescând astfel libidoul. 84% din participanții la acest studiu, care administrau medicament medicamente cu efect antidepresiv, au observat efecte pozitive după o cură cu Ginkgo biloba.

Ginkgo biloba este în general bine tolerat de persoanele care îl consumă, dar într-unele cazuri poate face ca sângele să se subțieze.

4. Ginseng roșu

Și Ginsengul este o plantă medicinală foarte populară în medicina chineză.

Mai ales un soi al acesteia numit Ginseng roșu care se folosește în general pentru tratarea bolilor care afectează sistemul reproducător, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Un studiu a demonstrat că Ginsengul poate crește libidoul chiar și în cazul femeilor aflate la menopauză.

Specialiștii recomandă în general consumul unei cantități de 1.8-3 grame de Ginseng roșu, zilnic, pentru o perioadă de patru până la 12 săptămâni.

Și la efectele Ginsengului majoritatea persoanelor răspund pozitiv, dar cu toate acestea el nu este recomandat bolnavilor de cancer deoarece poate reacționa cu medicamentele pe care aceștia le consumă.

Într-unele cazuri, Ginsengul determină migrene, constipație sau dureri ușoare de stomac.

5. Fistic

Oamenii consumă fistic de mai bine de șase milenii încoace. Aceste nuci sunt pline de proteine, fibre și grăsimi bune

Fisticul are o mulțime de efecte pozitive asupra organismului printre care se numără scăderea tensiunii arteriale, controlul greutății și reducerea riscului dezvoltării unei boli cardiace.

Fisticul reduce și simptomele bolilor sistemului reproducător.

Un studiu efectuat pe mai mulți bărbați cu probleme de fertilitate, a demonstrat faptul că 100 de grame de fistic consumate zilnic pentru o perioadă de cel puțin trei săptămâni pot crește fluxul de sânge către penis și creșterea libidoului.

6. Șofranul

Și iată că am ajuns și la șofran, condimentul despre care am amintit în începutul acestui articol. Șofranul este un condiment obținut din floarea plantei Crocus sativus, nativă în Sud-Vestul Asiei. Acest condiment este cel mai scump din lume, dacă evaluăm prețul în funcție de greutatea sa.

Șofranul se folosește des în bucătărie, dar și ca medicament, pentru tratarea depresie, reducerea stresului și ameliorarea simptomelor bolilor sistemului productiv.

În ceea ce privește suplimentele alimentare care cresc pofta de sex, o gamă largă de astfel de produse le găsești pe website-ul intimax.ro. Descoperă aici miere, ciocolată și chiar băuturi cu efect afrodisiac, ideale pentru cei care vor să-și condimenteze viața sexuală.

Comentarii
  • Bravo, nene! Toate afrodisiace menționate sunt de la capătul pământului! Menționează-le pe cele din ograda românului!

Adauga un comentariu