Magazin

6 motive pentru care medicul stomatolog este cel mai bun prieten al danturii tale

Publicat: 28 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
6 motive pentru care medicul stomatolog este cel mai bun prieten al danturii tale

Igiena orală este absolut necesară pentru a te bucura de o dantură frumoasă și sănătoasă, însă nu este de ajuns pentru a-ți păstra zâmbetul perfect. Vizitele periodice la medic te ajută să previi orice neplăcere. Așa că este bine să îi treci pragul chiar dacă nu te doare nimic. În alte situații poți avea nevoie de ajutorul lui pentru tratamente sau vizite de urgență.

Descoperă 6 motive pentru care medicul stomatolog este prietenul zâmbetului tău perfect.

  1. Acționează în urgențele stomatologice. Mergem la stomatolog pentru că vrem și atunci medicul dentist este deja un prieten pe care îl vizităm periodic, la fiecare 6 luni, sau pentru că situația o cere și doar acesta ne poate ajuta. Urgențele stomatologice pot să apară atunci când ne așteptăm mai puțin. Infecțiile dentare, umflăturile la nivelul obrazului, sângerările gingivale, sunt printre situațiile descrise în ghidul complet de aici, care trebuie să te trimită de urgență la dentist. Și în astfel de situații, medicul stomatolog este cel mai bun prieten al danturii noastre, ne scapă de durere și ne ajută să ne recăpătăm sănătatea orală.
  2. Elimină cauza durerilor de dinți. Când nimic nu ne mai calmează durerea de dinți iar analgezicele nu își mai fac efectul, programarea la medicul stomatolog devine următorul pas, absolut necesar pentru a scăpa de disconfort. Conform Healthline, odată instalată, durerea de dinți nu trece de la sine și antiinflamatoarele calmează temporar disconfortul. În cadrul consultației de urgență, se stabilește și se tratează cauza durerii.
  3. Contribuie la zâmbetul perfect. Aspectul danturii este în strânsă legătură cu încrederea în sine. Acum, datorită tehnologiei avansate, ne putem bucura de un zâmbet perfect. Tot ce trebuie să facem este să alegem din multitudinea de servicii de estetică dentară pe cea eficientă și potrivită nouă. Nu singuri, ci împreună cu medicul stomatolog, în cadrul unei discuții sincere, în care îi comunicăm ce ne dorim să îmbunătățim la aspectul dinților și cum visăm să arate zâmbetul la finalul tratamentului.
  4. Oferă sfaturi și tratamente specifice pentru femei însărcinate. Un moment atât de important vine la pachet cu o serie de griji. Medicii stomatologi ne atenționează cu privire la faptul că sănătatea orală a mamei influențează dinții bebelușului, întrucât mugurii viitorilor dinți de lapte se formează încă din timpul vieții intrauterine. Dacă planifici o sarcină, rezolvă-ți mai întâi toate problemele dentare. Dacă ești însărcinată, nu ocoli medicul stomatolog. Pe perioada sarcinii, din cauza dereglărilor hormonale, poți face gingivita de sarcină. Discută cu medicul stomatolog și împreună găsiți cea mai bună soluție pentru cazul tău.
  5. Poate avea un rol important în sănătatea dinților copiilor. Prieten deopotrivă pentru adulți și copii, medicul stomatolog este o persoană importantă în viața fiecăruia din noi, iar prima întâlnire cu acesta se recomandă încă de la apariția primului dinte. Cu cât reușim să stabilim mai repede o relație bazată pe încredere cu stomatologul, cu atât vom învăța să prevenim mai eficient afecțiunile stomatologice ale celui mic și ne vom bucura din plin de un zâmbet sănătos și frumos.
  6. Te ajută să previi problemele dentare. Anxietatea dentară este un motiv în plus să ne împrietenim cu medicul dentist și să descoperim avantajele stomatologiei moderne, minim-invazive și mult mai confortabile. Să mergi periodic la dentist poate fi o alternativă sănătoasă care te scapă și de teama de stomatolog. Mai devreme sau mai târziu toată lumea are nevoie să ajungă la dentist. Important este să găsim un medic stomatolog în care să avem încredere și la care să mergem cu drag, în special pentru a preveni și nu pentru a trata. În acest fel, atunci când va apărea o urgență stomatologică, să știm exact la cine apelăm pentru ne ajuta să redobândim sănătatea orală și zâmbetul fără griji.

Tu când ai fost ultima dată în vizita cel mai bun prieten al danturii tale? Vizita la 6 luni la dentist poate fi prilejul perfect pentru a primi sfaturi esențiale despre igiena orală și recomandări cu privire la sănătatea orală.

Sursă foto: pexels.com

Adauga un comentariu