Magazin

7 calitati esentiale pe care le are cel mai bun lac pentru parchet: iata la ce sa fii atent

Publicat: 31 mart. 2021

Finisajul determina durata de viata a parchetului si, implicit, modul in care va arata dupa un timp lung de intrebuintare. Desi lacuirea parchetului este o optiune cat se poate de simpla, alegerea produsului este cea mai importanta, intrucat poate influenta 99% rezultatul final.

Optiunile de finisaj sunt destul de variate la ora actuala. Poti opta pentru solutiile clasice pe baza de solventi, sau poti alege un lac parchet, vezi aici, pe baza de apa. Cea de-a doua optiune este recomandata de specialisti, datorita capacitatii sale de patrundere in porii suprafetei lemnoase, dar nu numai. Iata care sunt cele 7 calitati esentiale ale unui lac profesional!

  1. Rezistenta ridicata la zgarieturi

Un lac de calitate premium va proteja corespunzator parchetul de zgarieturi si actiuni mecanice, care in mod normal ar fi deteriorat suprafata lemnoasa. De multe ori, acest tip de produs se foloseste chiar si pentru reconditionarea parchetului vechi, mult mai expus la sansele de deteriorare, prin sensibilitatea sa.

  1. Stabilitate si rezistenta la variatii de temperatura

Una dintre cele mai frecvente intrebari ale cumparatorilor in magazinele de bricolaj este: „ce lac pot sa folosesc, avand in vedere faptul ca am un sistem de incalzire prin pardoseala?”. Ei bine, exista o gama speciala de lacuri profesionale, care permite utilizarea pe astfel de suprafete, fara sa existe niciun risc.

  1. Stabilitate si rezistenta la umiditate

In orice casa normala, umiditatea are gradul de 40%-60%, in timp ce umiditatea de echilibru a lemnului ajunge pana la 12%. In timpul sezoanelor reci, atunci cand ne incalzim locuintele, umiditatea scazuta din interiorul casei determina lemnul sa cedeze din umiditatea lui. Astfel, el scade dimensional si necesita lac.

  1. Timp redus de uscare

Un lac profesional pe baza de apa se va usca mult mai rapid decat solutiile clasice, pe baza de solventi, ce necesita un proces riguros pentru finalizarea procesului de finisaj. In aproximativ 24 de ore, la o umiditate relativa a aerului de 50% si o temperatura de circa 20 de grade Celsius, finisajul va fi complet finalizat.

  1. Cresterea valorii estetice

Lacurile nu trebuie sa schimbe complet aspectul parchetului. Mai mult, ele au un simplu rol: acela de a pune in valoare frumusetea naturala a suprafetelor din lemn. Alege lacurile incolore pentru parchet, care poate creste valoarea estetica a parchetului, fara a-i schimba complet imaginea initiala. Este important.

  1. Usurinta in aplicare

Chiar daca vorbim despre gama de lacuri profesionale si vei colabora cu un specialist experimentat pentru realizarea finisajului, produsul nu trebuie sa puna piedici in tot acest proces. Lacurile profesionale pe baza de apa trebuie sa permita mai multe tipuri de aplicare: cu rola, cu pensula sau prin turnare, dupa nevoi.

  1. Pretul accesibil

Chiar daca ne place sa spunem ca nu pretul ne dicteaza alegerile, ci calitatea, de multe ori suntem nevoiti sa ne raportam si la bugetul disponibil. Finisajele sunt ultima etapa din constructia unei locuinte, si apar in momentul in care s-au facut deja investitii majore. Exista produse profesionale si la un pret accesibil.

Cel mai bun lac lemn se gaseste la Klebrom.ro

Acest lac lemn care bifeaza – cu succes – toate cele 7 criterii descrise mai sus exista, si se gaseste in oferta magazinului Klebrom.ro. Produsul ecologic face parte din gama ZOBEL, cea mai cunoscuta paleta de lacuri profesionale de origine germana, care garanteaza o calitate exceptionala a finisajelor. Merita, pe deplin!

Date de contact:

Tel: 0268/ 411 367

Mobil: 0726/ 159 136

E-mail: [email protected]

 
Adauga un comentariu