Actualitate

7 greseli de igiena personala pe care le facem zi de zi – Numarul 3 iti pune in pericol sanatatea!

Publicat: 11 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
7 greseli de igiena personala pe care le facem zi de zi  Numarul 3 iti pune in pericol sanatatea
Greşeli de igienă personală

Greşeli de igienă personală. Regulile de igienă și îngrijire personală nu sunt într-atât de dificile, dar uneori tot mai facem greșeli. Există câteva greșeli care sunt ușor de făcut și pe care probabil nici nu le consideri greșeli în prezent.

Puțină lume se gândește că micile detalii, lipsite de importanță, ne pot proteja sănătatea. Și totuși, vei fi surprins să afli că există anumite greşeli pe care le facem involuntar.

Iată care sunt cele mai comune 7 astfel de greșeli de igienă personală.

1. Greşeli de igienă personală. Îţi rozi unghiile

Uneori, acest obicei poate fi cauzat de stresul emoţional sau mental. De asemenea, îţi poţi roade unghiile fără să îţi dai seama. Din păcate, rosul unghiilor provoacă o mulţime de probleme pentru sănătatea ta. Așadar, trebuie să renunți la acest obicei.

2. Curăţarea urechilor cu beţişoare

Cei mai mulţi dintre noi cred că aceste beţişoare ne ajuta să ne curăţăm urechile. Și totuși, rezultatul este tocmai la polul opus. Ceara în exces este împinsă pe canalul auditiv, ceea ce provoacă mai mult rău decât bine. Astfel, bețișoarele de urechi pot fi un motiv major pentru deteriorarea timpanului sau pierderea auzului.

3. Nu te speli pe mâini când mergi la toaletă

Conform unor cercetări, oamenii tind să nu se spele pe mâini după ce au folosit toaleta. Cu toate acestea, spălarea mâinilor este cea mai bună şi mai uşoară cale de a vă preveni bolile.

4. Greşeli de igienă personală. Schimbi foarte rar periuţa de dinţi

Periile de dinţi ude pot colecta foarte multe bacterii în numai o lună, ceea ce poate dăuna sănătăţii tale. Dentiştii recomanda schimbarea periuţei de dinţi la fiecare 2-3 luni. Utilizarea timp de mai mult de 3 luni poate provoca probleme grave de sănătate. Astfel, se poate ajunge, printre altele, la boli cardiace.

5. Nu te speli pe dinţi corect

Dacă vă periaţi numai dintii, încă veţi mai avea tartru. Probleme cu inima pot începe de la creşterea fluxului de sânge în gură. Dentiştii va recomanda să vă spălaţi dintii timp de 2 minute.

6. Greşeli de igienă personală. Îţi exfoliezi fata zilnic

Excesul de exfoliere provoacă acnee şi riduri şi vă poate face să arătaţi mai în vârstă. Dermatologii vă sfătuiesc să vă exfoliaţi fata de două ori pe săptămână. În caz contrar, poate face mai mult rău decât bine.

7. Nu cureţi lucrurile pe care le foloseşti zilnic

Cât de des vă gândiţi la obiectele pe care le atingeţi foarte mult, dar nu le luaţi în serios? De fapt, lucruri cum ar fi cheile pentru uşi, tastaturi şi smartphone-uri sunt locurile în care se colectează multe bacterii.

Adauga un comentariu