Prima pagină » Lifestyle » 7 motive pentru care ar trebui să mâncați avocado
7 motive pentru care ar trebui să mâncați avocado

7 motive pentru care ar trebui să mâncați avocado

24 aug. 2020, 10:50,
în Lifestyle

Avocado este fructul unui copac numit științific Persea americană. Este apreciat pentru valoarea să nutritivă ridicată și textura bogată. Avocado este foarte popular în rândul susțînătorilor de sănătate și este adesea menționat că un superaliment datorită proprietăților sale benefice. Există mai multe soiuri de avocado, care se remarcă prin formă, culoare, gust și greutate. Locul de naștere al avocadului este America Centrală și Mexic.

De ce avocado este sănătos

Fructul are un număr foarte mare de avantaje, ceea ce îl face un produs aproape de neînlocuit. Deci, avocado:

  • conține mult potasiu;
  • servește că sursă de grăsimi sănătoase ;
  • bogat în fibre și util pentru alimentația dietetică;
  • scade nivelul colesterolului și al trigliceridelor;
  • accelerează absorbția nutrienților ;
  • bogat în antioxidanți.

Avocado este bogat în potasiu

Un avocado are mai mult potasiu decât o banană , deși acesta din urmă este adesea citat că una dintre principalele surse ale acestei substanțe. Studiile au arătat că lipsa de potasiu crește riscul de boli cardiovasculare și insuficiență renală . O porție de avocado de o sută de grame conține 14% din cantitatea recomandată zilnic pentru potasiu, în aceeași cantitate de banană – 10%.

Avocado este bogat în grăsimi sănătoase

Avocado este bogat în acizi grași nesaturați. Acestea sunt grăsimi sănătoase, inclusiv acid oleic, care este de asemenea abundent în uleiul de măsline. Oamenii de știință cred că are un efect bun asupra proceselor metabolice și ajută la combaterea celulelor canceroase. Grăsimile din avocado sunt rezistente la oxidarea din cauza căldurii, astfel încât fructele și uleiul său pot fi gătite.

Avocado este potrivit că aliment

Avocado este bogat în fibre, o substanță vegetală indigestibilă care poate promova pierderea în greutate. Nutriționiștii fac distincție între fibre solubile și insolubile. Prima hrănește bacteriile intestinale, care sunt importante pentru funcționarea optimă a corpului  și, de asemenea, reduce absorbția de grăsimi și ajută la reglarea greutății. 100 g de avocado conține 7 g de fibre (25% solubile). Acestea sunt procente destul de mari în comparație cu majoritatea produselor. Prin urmare, consumul de avocado oferă beneficii tangibile pentru pierderea în greutate.

Avocado scade colesterolul

Colesterolul ridicat este una dintre cauzele bolilor de inimă. Cu toate acestea, vorbim despre colesterolul „rău”, deoarece există și o subspecie „bună” în sânge, care contribuie la bună funcționare a organelor interne. Un studiu a constatat că adăugarea de fructe în dietă ajută la echilibrarea numărului de sânge. Avocado scade colesterolul rău cu până la 20% și crește colesterolul bun cu 1%.

Avocado te ajută să slăbești

Participanții la un studiu care au adăugat în mod regulat acest produs la dietele lor au slăbit, indicele de masă corporală și scorurile de grăsime ale corpului au fost semnificativ mai mici. Oamenii de știință clarifică faptul că statisticile pot depinde de alți factori, deci ar trebui să fie considerate aproximative.

Într-un alt studiu, oamenii au fost rugați să mănânce un avocado și să-și înregistreze nivelul de sățietate. 23% dintre respondenți au confirmat s-au săturat, iar 28% – nu au mai mâncat nimic în următoarele cinci ore. Cercetătorii au ajuns la concluzia că adăugarea de avocado la dietă a contribuit la consumul de mai puține calorii și a face dietă mai sănătoasă.

Avocado face alte alimente mai sănătoase

Unii nutrienți sunt considerați solubili în grăsimi, precum vitaminele A, D, E, K și antioxidanți, cum ar fi carotenoizii. Studiile au confirmat că uleiul de avocado din salate crește absorbția de nutrienți de către organism de cel puțîn 2,5 ori, și de maximum 15 ori. Astfel, fructele nu numai că sunt foarte hrănitoare, dar adaugă valoare altor alimente vegetale. Adăugarea unei lingurițe de ulei de avocado în preparatele vegetale vă poate ajută să beneficiați și de mai multe beneficii.

Avocado este plin cu antioxidanți

Fructul este bogat în luteină, zeaxantină și carotenoide, care sunt importante pentru sănătate. Cercetările arată că acești antioxidanți ajută la reducerea riscului de cataractă și degenerare maculară, boli ale ochilor care apar adesea odată cu vârsta. Că măsură preventivă, este important să consumăm nutrienți, beneficiind astfel pe termen lung.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`