Local

768 de persoane, selectate pentru Recensământul General Agricol ce va avea loc în perioada 10 mai – 31 iulie, la Iași

Publicat: 06 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
768 de persoane selectate pentru Recensământul General Agricol ce va avea loc în perioada 10 mai - 31 iulie la Iași
În perioada 10 mai – 31 iulie 2021 se va derula procesul de colectare a datelor pentru Recensământul General Agricol-runda 2020. Scopul RGA-runda 2020 este de a oferi date statistice de calitate pentru fundamentarea politicilor guvernamentale în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale, precum şi pentru Politica Agricolă Comună a UE şi reformelor viitoare promovate la nivel european
La nivelul județului Iași a fost finalizată procedura de selectare a personalului care participă la colectarea datelor pentru Recensământul General Agricol.
Astfel, în urma testărilor organizate, au fost selectați 661 recenzori, 106 recenzori șefi și un coordonator județean. În continuarea activităților stabilite conform calendarului aprobat, personalul va fi instruit în următoarele două săptămâni de către reprezentanții Direcției Județene de Statistică Iași și ai Direcției pentru Agricultură Județeană Iași.
Activitatea efectivă de recenzare va avea loc în perioada 10 mai – 31 iulie. Recenzorii vor utiliza în activitatea lor terminale informatice (tablete), un număr de 768 de tablete fiind puse la dispoziție de către STS, potrivit prefectului județului Marian Grigoraș.

Continuă recensământul de probă în România

În acest an în România va fi realizat un nou recensământ al populației și locuințelor. Întrucât operațiunea este o cercetare statistică complexă, începând de luni, 22 martie, Institutul Național de Statistică (INS) organizează un recensământ de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării atât din mediul urban, cât și din cel rural, de pe întreg teritoriul României. Recensământul de probă se adresează tuturor persoanelor din gospodăriile selectate (aleatoriu), indiferent de cetățenie, care au reședința pe teritoriul României.

Astfel, cetățenii care, din motive obiective, nu s-au autorecenzat vor primi vizita unui recenzor pentru realizarea interviului față în față, acțiunea urmând a se realiza până pe 31 martie. Informațiile colectate vor fi preluate în conformitate cu legislația privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE 679/2016) și cu asigurarea confidențialității statistice.

Ca măsură de protecție împotriva COVID-19 cetățenii au avut posibilitatea de a se autorecenza. Acest lucru a fost posibil prin completarea unui formular de preînregistrare, disponibil la adresa https://rpl.insse.ro. Ulterior, persoanele care au participat la recensământul de probă au avut de completat un chestionar individual. Această etapă s-a desfășurat în perioada 10 – 16 martie.

Adauga un comentariu