Magazin

7MTB Real Sports Cupa Iașului la Mountain Bike- Ediția a III-a

Publicat: 21 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
7MTB Real Sports Cupa Iașului la Mountain Bike- Ediția a III-a

2 Octombrie 2021

A III-a ediție a Cupei Iașului la Mountain Bike, ultima etapă a MTB Cupa Moldovei 2021, se va desfăşura în data de 2 Octombrie în cadrul unui eveniment maraton care va avea ca punct de pornire și de sosire zona platoul Bucium (la Releu) și se va desfășura în zona pădurii Bârnova și pe teritoriul comunelor Bârnova, Schitu Duca, Dobrovăț și Ciurea. Formatul concursului este XCM (Cross Country Marathon) și va include două trasee de 38 și 59 km. Vârsta minimă pentru participare este de 14 ani, iar cronometrajul se va realiza individual, pentru fiecare participant, prin cronometraj electronic cu afișarea în timp real a rezultatelor. Ca element de noutate pentru anul acesta, va fi amenajat și un traseu de alergare pe o distanșă de 12 km și va fi introdusă și categoria de Duathlon, ciclism+alergare, un concurs unic pentru zona Iașului.

Cel mai mare eveniment sportiv pentru amatori din zona Iașului este deschis oricărui iubitor al sportului şi al miscării în natură. Sunt necesare o stare bună de sănătate și un nivel minim de antrenament si un bagaj de cunoştinţe tehnice proprii turelor de MTB și de trail.

Start-ul concursului va fi dat în data de 2 octombrie începând cu ora 10, iar festivitatea de premiere va fi organizată după ora 15.00. Pentru toate probele de concurs sunt așteptați la start cel puțin 400 de sportivi amatori iar pentru organizarea evenimentului vor fi implicați peste 70 de voluntari. Vor fi oferite peste 100 de trofee, premii în bani și în produse, iar fiecare concurent care va trece linia de Finish va primi o medalie de participare. La finalul evenimentului va fi organizată premierea pentru Cupa Moldovei la Moutanin Bike care în anul 2021 a reunit 5 etape, Vrancea, Botoșani, Roman, Bacău și Iași.

Organizatorul evenimentului, Asociația Real Sports, dorește ca Iașul să devină comunitate de oameni proactivi şi pasionaţi de sport care îi vor inspira şi pe cei din jur să trăiască un stil de viaţă sănătos. Partenerii organizatorici ai evenimentului sunt Iași Club de Biciclete Team, Clubul Fabrica de Voluntari, Young Gym și Running Iași.

Susținem mișcarea, educația, sportul și sănătatea, iar ceea ce facem este pentru a avea o comunitate mai unită, energică și gata oricând să se implice și să susțină un stil de viață sănătos, frumos și activ. Ne dorim că acest concurs să devină unul simbol și an de an să avem un eveniment la care o întreagă comunitate să participe. Un loc unde cu toți să ne simțim bine, și să arătăm că se poate.

Proiectul își propune să evidențieze importanța asocierii sportului cu petrecerea timpului liber și să încurajeze participarea activă a iubitorilor de mișcare în societate.

Deasemeni, proiectul își propune să valorifice potențialul local pentru promovarea Iașului și să-l poziționeze ca un pol important pentru activitățile social-sportive.

 

Adauga un comentariu