Lifestyle

8 motive pentru a încerca tofu cel puțin o dată

Publicat: 27 ian. 2021
cuburi tofu intr-un bol

Tofu este o brânză vegetală făcută din lapte de soia condensat în același mod ca și brânza obișnuită din vacă sau altele. Un fel de mâncare tradițional asiatic, conform legendei, a apărut întâmplător.

În urmă cu aproximativ 2.000 de ani, un bucătar chinez a adăugat din greșeală un mic clorura de magneziu – apă de mare evaporată, foarte sărată – la un lot de lapte de soia. S-a format cașul de lapte care a fost apoi pus sub presă, iar masa densă rezultată a fost tăiată în cuburi.

Tofu este încă produs în această formă astăzi. Doar în loc de nigari, care se bazează pe clorură de magneziu, se utilizează alte substanțe care favorizează plierea proteinelor din soia (se numesc coagulanți): acid citric, sulfat de calciu sau, de exemplu, doar apă de mare.

În ce este bogat tofu

Conține proteine ​​vegetale și toți aminoacizii esențiali solicitați de corpul uman. În plus, brânza de soia conține mulți alți nutrienți esențiali . Iată ce primești consumând 100 de grame de tofu preparat cu sulfat de calciu:

 • proteine ​​- 8,1 g;
 • grăsimi – 4,8 g;
 • carbohidrați – 2,3 g;
 • fibră – 0,4 g;
 • Calciu – 43% din DZR
 • mangan – 38%;
 • fier – 37%;
 • seleniu – 16%;
 • fosfor – 12%;
 • cupru – 12%;
 • magneziu – 9%;
 • tiamina (vitamina B1) – 7%;
 • folati (acid folic) – 5%.

Care sunt beneficiile brânzei de tofu

1. Întărește sistemul cardiovascular

Cercetarile arata că izoflavonele din soia reduc nivelul colesterolului „rău” – lipoproteine ​​cu densitate redusă, care se depun pe pereții vaselor de sânge și afectează fluxul sanguin. Dacă mâncați tofu, este mai puțin probabil să dezvoltați ateroscleroză și hipertensiune.

În plus, se știe că izoflavonele din soia fac pereții vaselor de sânge mai elastici și reduc riscul inflamației vasculare.

2. Ajută la reducerea greutății

100 de grame de brânză de soia conțin doar 76 de calorii. În același timp, este un produs satisfăcător: datorită proteinelor și fibrelor, tofu reduce pofta de mâncare pentru o lungă perioadă de timp și astfel ajută la controlul greutății.

Într-un studiu a constatat că consumul zilnic de 30 de grame de proteine ​​din soia era asociat cu o scădere a greutății și a indicelui de masă corporală.

3. Face oasele mai puternice

80 mg de izoflavone din soia pe zi ajută reduce pierderea osoasă și reduce riscul de osteoporoză . Acest efect este evident mai ales la femei la începutul menopauzei.

4. Îmbunătățește elasticitatea pielii și netezește ridurile

Un studiu mic pe 26 de femei cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani a arătat ca daca consumi 40 mg de izoflavone din soia pe zi reduce semnificativ ridurile existente și îmbunătățește starea generală a pielii. Pentru ca acest rezultat să devină vizibil, femeile au trebuit să mănânce alimente din soia timp de 8-12 săptămâni.

5. Este posibil să protejeze împotriva bolii Alzheimer

Izoflavonele din soia au neuroprotectoare proprietățile, adică pot proteja neuronii de daune. Astfel, tofu este de natură să ajute organismul să lupte împotriva dezvoltării demenței, cum ar fi Alzheimer. Dar până când această proprietate a produselor din soia va fi dovedită în cele din urmă, cercetările continuă.

În plus, brânza tofu conține lecitină, o substanță care joacă, de asemenea, un rol important rol în funcționarea neuronilor cerebrali și îmbunătățește funcția cognitivă .

Tags:
Adauga un comentariu