Lifestyle

8 proprietăți uimitoare ale musetelului

Publicat: 08 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
8 proprietăți uimitoare ale musetelului
25

Proprietățile vindecătoare ale mușețelului erau deja cunoscute în Egiptul Antic, Grecia și Roma. Popularitatea acestei plante a crescut de-a lungul Evului Mediu: oamenii foloseau în mod constant mușețel pentru a trata astmul, febra, bolile de piele, greața și diferite procese inflamatorii. Cunoașterea proprietăților cu adevărat magice, dintre care multe au fost dovedite de oamenii de știință, ne-a fost transmisă. Și acum putem cumpăra mușețel la orice farmacie și să facem ceai sau să facem un decoct acasă.

Mușețelul îmbunătățește somnul

Dacă vă place să beți ceai înainte de culcare, înlocuiți ceaiul negru cu mușețel: negrul, după cum știți, conține cofeină și poate interfera cu somnul sănătos, dar mușețelul, dimpotrivă, are proprietăți sedative. După o ceașcă din acest ceai de plante, nu veți avea timp să vă culcați, deoarece veți adormi instantaneu și veți uita ce este insomnia.

Mușețelul calmează sistemul nervos

Stresul frecvent la locul de muncă, probleme la domiciliu – toate acestea într-un fel sau altul afectează sistemul nostru nervos și starea generală. Devenim excesiv de iritați, apar anxietate și chiar depresie. În caz de tulburări prea severe, este întotdeauna mai bine să consultați un specialist, dar dacă situațiile stresante sunt rare în viața dumneavoastră, puteți evita pierderea celulelor nervoase cu ajutorul ceaiului de mușețel.

Mușețelul ameliorează durerile abdominale

Planta este excelentă în calmarea nu numai a nervilor, ci și, conform unor studii, a indigestiei. Mușețelul ajută la digestie slabă, dureri abdominale, arsuri la stomac, gastrită și chiar și la cei care suferă de sindromul intestinului iritabil. Acest efect benefic se datorează flavonoidelor din mușețel, care ameliorează durerea și iritația din tractul digestiv.

Mușețelul ameliorează roșeața

Mușețelul are proprietăți antiinflamatoare și calmante, astfel încât poate elimina și diferite tipuri de roșeață de pe piele.

Musetelul reduce durerile menstruale

Mușețelul reduce aceste dureri datorită capacității sale de a crește nivelurile de glicină din organism. Acest aminoacid ameliorează disconfortul prin reducerea spasmelor musculare și relaxarea întregului corp.

Mușețelul ajută la durerile de dinți

Vă puteți clăti gura cu un decoct de mușețel pentru dureri de dinți și răni, dar, ca în toate celelalte cazuri, numai după consultarea unui medic.

Mușețelul ușurează simptomele diabetului

Mușețelul îi ajută pe diabetici să se simtă mult mai bine, potrivit acestui studiu realizat de Universitatea Toyama din Japonia. Planta scade nivelul glicemiei, prin care poate preveni diverse complicații care apar de obicei cu diabetul de tip 2.

Mușețelul poate lupta împotriva cancerului

Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Ohio au descoperit că apigenina blochează creșterea tumorii în cancerul de sân, făcând celulele canceroase mai receptive la terapia medicamentoasă. Mușețelul, pătrunjelul și țelina sunt principalele surse de apigenină, ceea ce le face adevărate luptătoare împotriva cancerului.

Adauga un comentariu