Prima pagină » Magazin » 9 beneficii pe care consumul de ficat de pui le are
9 beneficii pe care consumul de ficat de pui le are

9 beneficii pe care consumul de ficat de pui le are

13 sept. 2022, 16:48,
în Magazin

Atâta timp cât este consumat cu moderație, iar consumul de alte alimente mai puțin nutritive și cu un nivel ridicat de colesterol este redus la minimum, ficatul de pui poate fi un adaos inteligent la o dietă sănătoasă. Persoanele sănătoase pot consuma în siguranță o porție mică de ficat de pui din când în când, mai ales dacă limitează cantitatea de alimente care conțin colesterol pe care le consumă în aceeași zi.

Protejează împotriva anemiei

Ficatul conține multă vitamina A și fier, dar cel mai mare avantaj al său este că furnizează de fapt de trei ori necesarul zilnic de vitamina B12, care ajută celulele roșii din sânge și întărește regenerarea celulară. Pentru cei care suferă de anemie, ficatul de pui este, probabil, cea mai bună soluție pentru a combate anemia.

Îmbunătățește vederea

Acest lucru se datorează faptului că ficatul de pui furnizează 288% din doza zilnică recomandată de vitamina A, un puternic protector al ochilor. Vederea este ascuțită pentru că primește un șoc de retinol, alfa și beta-caroten, inclusiv licopen. Dacă organismul primește o cantitate insuficientă de vitamina A, vederea nocturnă are de suferit și poate duce chiar la o uscăciune a ochilor atât de severă încât poate provoca infecții și, în cele din urmă, pierderea vederii. Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că vitamina A reduce riscul de cataractă și de degenerare maculară la persoanele în vârstă și este folosită pentru a trata persoanele care suferă de retinită pigmentară. Necesarul de vitamina A pentru adulți este de 900 mcg pe zi. O singură porție de 30 g de ficat de pui conține aproximativ 130% din doza zilnică recomandată de vitamina A.

Bun pentru țesuturi

Unele probleme, cum ar fi durerea din jurul buzelor și a limbii, precum și crăparea sau exfolierea pielii în colțurile gurii indică o lipsă de riboflavină în organism. Aceasta este cunoscută sub numele de vitamina B2, care este esențială pentru reproducerea, creșterea, repararea și dezvoltarea normală a țesuturilor corpului, inclusiv a pielii. Ficatul de pui conține 2,3 riboflavină, echivalentul a 120% din doza zilnică recomandată într-o porție de 30 g.

Ajută la fertilitate

Fertilitatea este o problemă comună în prezent. Ficatul de pui este, de asemenea, bun pentru femeile care planifică o sarcină. Un singur ficat de pui, care furnizează 254 mcg din cele 400 mcg de acid folic necesare zilnic, ajută la promovarea fertilității, precum și la prevenirea defectelor de tub neural (spina bifida) în timpul dezvoltării copilului. Folatul este cunoscut și sub numele de vitamina B9. Acidul folic este o formă de acid folic care se adaugă la alimentele îmbogățite. Ficatul de pui conține aproximativ 60% din doza zilnică recomandată.

În plus, ficatul de pui conține o mulțime de acid pantotenic, care s-a dovedit a fi foarte benefic în susținerea activității sistemului suprarenale din organism. Când sistemul suprarenale funcționează corect, atunci sistemul hormonal, inclusiv testosteronul, crește. Cu alte cuvinte, la bărbați, crește rezistența spermatozoizilor și șansele de fertilizare a ovulului.

Ajută la combaterea stresului

Pentru cei care muncesc foarte mult și se simt stresați, consumul de ficat de pui este o idee foarte bună. Stresul este o stare a organismului care este afectată de hormonii cortizolului. Dacă această condiție nu este stabilă, producția de adrenalină nu va fi echilibrată. Dacă glanda suprarenală funcționează corect, atunci va exista un anumit sistem de eliberare de hormoni pentru ameliorarea stresului. Ficatul de pui este plin de nutrienți care pot susține rolul glandelor suprarenale și ajută la combaterea stresului, mai ales datorită bogăției sale în acid pantotenic. Aceasta poate influența chiar și somnul și va face ca timpul de somn să fie mai stabil.

Stimulează mintea, energia și sistemul imunitar

Ficatul de pui conține 72% din fierul necesar zilnic pentru om, precum și alte minerale esențiale, cum ar fi zincul, fosforul și magneziul. Aceasta ajută la prevenirea anemiei și, de asemenea, întărește sănătatea sistemului imunitar. Fierul este utilizat pentru a forma globulele roșii și pentru a menține oxigenul în sânge. În timp ce aportul său de zinc este, de asemenea, important pentru a ajuta la procesul de diviziune celulară, formarea ADN-ului, vindecarea rănilor, furnizarea de energie și stimularea sistemului imunitar.

Bun pentru dinți și oase

Un alt beneficiu al ficatului de pui este legat de sănătatea dinților și a oaselor. Conținutul său de fosfor este de peste 40% într-o porție de 100 g. Fosforul oferă beneficii excelente pentru sănătatea dinților și a oaselor, deoarece, combinat cu calciul, ajută organismul la menținerea și creșterea dinților și a oaselor, în special în cazul copiilor.

Menținerea sănătății pielii, unghiilor și părului.

Ficatul de pui conține 52% proteine, care ajută la menținerea pielii, unghiilor și părului în condiții excelente.

Ajută la prevenirea pelagrei

Lipsa aportului de niacină în organism se manifestă sub formă de pelagră, o boală cu simptome precum delir, diaree, mucoase inflamate, răni și piele solzoasă. Ficatul de pui și tonul sunt unele dintre cele mai bogate surse de niacină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`