Local

A cincea tranșă de vaccin antigripal a ajuns la Iași: peste 6.300 de doze, primite de DSP Iași

Publicat: 17 nov. 2020
criză vaccin antigripal Europa
Majoritatea statelor europene se confruntă cu o criză a vaccinului antigripal pe fondul unei cereri tot mai mari

Campania de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătătii pentru persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire continuă in aceasta perioada. Astăzi, 17 noiembrie 2020, a ajuns la Iaşi şi cea de-a cincea tranşă de vaccin antigripal, destinată imunizarii copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani. Astfel, Ministerul Sănătăţii a distribuit Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi încă 6350 de doze de vaccin antigripal Vaxigrip.

Acestea vor fi direcţionate în perioada urmatoare către cabinetele medicilor de familie şi au drept scop  imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani, la care este recomandată vaccinarea. Precizăm că ieri, 16 noiembrie 2020, au ajuns la DSP Iaşi 23.520 de doze de vaccin antigripal Influvac care vor fi direcţionate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, către personalul medico-sanitar dar şi la celelalte  grupe de risc (copii şi bătrâni instituţionalizaţi). 

Campania de vaccinare, începută de MS

Reamintim că în data de 14 septembrie 2020, Ministerul Sănătătii a început campania de vaccinare prin distrubutia primelor doze către direcţiile de sănătate publică în vederea începerii imunizărilor. Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a primit atunci 15600 de doze de vaccin antigripal Influvac, iar la sfârşitul lunii septembrie a fost trimisă o noua tranşă, de 4400 de doze de vaccin gripal Vaxigrip, destinate imunizarii copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani la care este recomandată vaccinarea. Cea de-a treia tranşă, reprezentând 23.400 de doze Influvac, a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi pe data de 19 octombrie 2020. Până în momentul de faţă 73.270 de vaccinuri au fost distribuite judeţului Iaşi. 

Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite în luna noiembrie şi in luna decembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populaţiei la risc.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi. Reamintim că respectarea regulilor de igienă reprezintă o regulă esentială pentru prevenirea îmbolnăvirilor. 

 

Comentarii
  • Vaiii oameni buni s a vindecat lumea de ROR, copii de la 9 luni nu mai fac! Vaiii nu ma e pandemie acuma de ROR toti is vindecati!
    Acuma e doar COSPAGA!

Adauga un comentariu