Stiri si curiozitati

A cumpărat cineva de pe TEMU? Ce păreri au consumatorii

Publicat: 09 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A cumpărat cineva de pe TEMU Ce păreri au consumatorii
TEMU se ocupă cu vânzarea unor produse la costuri cât mai mici

”A cumpărat cineva de pe TEMU”? Această întrebare devine din ce în ce mai auzită după amploarea fenomenului SHEIN. Vezi în continuare ce este TEMU și dacă merită sau nu să comanzi produse de la ei.

A cumpărat cineva de pe TEMU? Ce este compania și cu ce se ocupă

Precum AliExpress, SHEIN, Wish, la fel și TEMU se ocupă cu vânzarea unor produse la costuri cât mai mici. Oferă bunuri de larg consum care sunt în mare parte expediate consumatorilor direct din China.

Modelul de afaceri Temu i-a permis să devină popular în rândul consumatorilor, dar a atras, de asemenea, îngrijorări cu privire la confidențialitatea datelor, munca forțată, proprietatea intelectuală și calitatea produselor sale de pe piață. Compania a fost implicată în dispute legale cu rivalul său, SHEIN.

Temu este deținut și operat de PDD Holdings, care deține și Pinduoduo, o platformă comună de comerț online în China. PDD Holdings a fost inițial înregistrat în Insulele Cayman, înainte de a-și muta locul de constituire la Dublin în 2023.

Platforma Temu a fost lansată pentru prima dată în Statele Unite în septembrie 2022. În martie 2023, Temu s-a lansat în Australia și Noua Zeelandă. În luna următoare, Temu a fost lansat și în Franța, Germania, Italia, Țările de Jos, Spania și Marea Britanie. Temu s-a extins în cele din urmă pe piața din America Latină. Pe 17 ianuarie 2024, Temu s-a lansat oficial în Africa de Sud.

În februarie 2024, Temu a difuzat mai multe reclame pentru Super Bowl, oferind cadouri de 15 milioane USD. Drept urmare, compania a înregistrat o creștere a căutărilor pentru numele și traficul lor.

Ce părere au cumpărătorii

Odată cu apariția acestui fenomen, cumpărătorii au devenit din ce în ce mai îngrijorați cu privire la mai multe aspecte. ”În cât timp ajunge comanda?”, ”Se încurcă produsele?”, ”Sunt ok produsele?”, ”E ok să plătesc cu cardul?” sunt doar câteva dintre întrebările consumatorilor pe rețelele sociale.

Înainte de toate, țineți minte că fiecare dintre noi avem experiențe unice. Există mesaje pe foarte multe forum-uri despre acest website de cumpărături însă părerile sunt împărțite.

”Da, eu am comandat de 3 ori până acum, au ajuns ok produsele de fiecare dată! După 2 săptămâni au venit coletele!” – scrie un consumator pe un grup de Facebook.

Există cumpărători care nu și-au primit produsele însă au primit suma înapoi:  ”Eu am comandat și nu mi-a ajuns… dar am primit banii înapoi, alți or primit coletele cine știe…” – scrie altcineva pe același grup.

Pe lângă acestea, utilizatorii recomandă să nu introduceți datele cardului în aplicația de cumpărături: ”Grijă să nu bagi cardul la ei, plătește cu Apple sau Google pay, sau card de unică folosință pe revolut”.

De asemenea, cineva care a cumpărat de pe TEMU se plânge că termenul de livrare este unul prea lung: ”Am dat comanda pe 15 și a ajuns pe 26..in tara ajunsese pe 22, apărea că sunt actele vamale făcute dar a durat 4 zile până și a dus Fan curier sa le ridice 🤦 in fine, cu tot cu aceasta întârziere au ajuns în termen rezonabil zic , și erau la fel ca pe site”.

Adauga un comentariu