Prima pagină » Eveniment-Social » A dărui ceea ce ai dobândit de la mentorii tăi – un mod de a fi la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași
A dărui ceea ce ai dobândit de la mentorii tăi – un mod de a fi la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași

A dărui ceea ce ai dobândit de la mentorii tăi – un mod de a fi la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași

09 nov. 2020, 17:15,
în Eveniment-Social

La Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași respirăm programare, dar aceasta nu ne-a împiedicat niciodată să dăruim stări de spirit altora și să construim contexte de învățare prin care să susținem dezvoltarea de competențe IT și nu numai, la cei din jurul nostru.

La toate clasele de gimnaziu, elevii au oportunitatea de a-și dezvolta competențele de programare prin intermediul disciplinelor opționale – Introducere în algoritmică și Noțiuni de programare, sub coordonarea profesorilor de informatică.

Fiecare început în programare aduce cu sine căutări, dificultăți în adaptarea la situații noi de învățare. Elevii noștri de liceu au înțeles tot timpul că cei mici din clasa a V-a au nevoie pe lângă susținerea profesorilor de informatică și de aceea a colegilor mai mari, experimentați în programare. Sub coordonarea doamnei director adjunct – prof. Lăcrămioara Tufescu, vineri 6 noiembrie s-a desfășurat primul workshop online de debut al cercului MICII INFORMATICIENI –  un exercițiu deosebit de susținere a elevilor din clasele a V-a pentru a pătrunde tainele informaticii. 

Prima lecție intitulată Structura decizională a fost susținută de mentorii: Beatrice Matcu – Zbranca, Antonio Lupu și George Slabu, elevi  ai clasei a XI-a C. “Elevii clasei a V-a la care am predat au fost foarte activi, au adresat întrebări, mi-au dat exemple de lucruri pe care ar vrea să le facă  folosind ceea ce au învățat până acum, mi-au spus ce curiozități au. Sincer nu mă așteptam să fie așa dornici să învețe” – a menționat elevul Lupu Antonio, unul dintre mentori.

Oferirea de explicații, algoritmi eficenți, soluții pentru implementare a fost continuată de olimpicii naționali din clasa a XI-a A – Adia Ioana Romanescu, Rareș Iordan, Radu Costache. Aceștia au susținut o sesiune online de pregătire în Informatică în cadrul Centrului de excelență Pepp – to – Pepp, la care au participat 30 de elevi din liceele din județ. Centrul de excelență online pentru clasele IX – X, înființat și coordonat de membrii echipei de robotică CyLiis Peppers își propune atât sprijinirea dezvoltării competențelor STEM la elevi, cât și motivarea acestora de a continua învățarea la cel mai înalt nivel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`