National

A doua sesiune a examenului național de Bacalaureat 2020

Publicat: 09 iul. 2020
ALT=
A doua sesiune a examenului național de Bacalaureat 2020

A doua sesiune a examenului național de Bacalaureat 2020 se va desfășura în perioada 24 august – 5 septembrie. Calendarul sesiunii august-septembrie 2020 a examenului național de Bacalaureat a fost aprobat prin ordin de ministru și transmis spre publicare în Monitorul Oficial.

Potrivit ordinului, înscrierea candidaților este programată în intervalul 13 – 24 iulie. Documentele-tip de înscriere – completate și semnate – pot fi depuse la secretariatele unităților de învățământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:

24 august: Limba și literatura română – E.a)

25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)

26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)

27 august: Limba și literatura maternă –  proba E.b)

A doua sesiune a examenului național de Bacalaureat 2020: Rezultatele vor fi afișate pe 2 septembrie

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.  În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestaților, în aceeași zi, în intervalul orar

14:00 – 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD). Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.

Sesiune specială din cauza COVID-19

Bacalaureat 2020 a avut în această vară două sesiuni, o premieră în istoria examenului. Din cauza situației COVID-19, elevii care nu au putut să participe la prima sesiune din cauza pandemiei de coronavirus au șansa să dea BAC-ul acum.

În anii trecut au fost două sesiuni, una la începutul verii, iar cealaltă în toamnă, însă anul acesta vom avea o sesiune specială, intermediară. Vor participa la a doua sesiune a Bacalaureatului elevii care au avut o temperatură peste limita admisă în momentul intrării în sala de examen, care au întrerupt probele înainte sau în timpul primei sesiuni.

Prima sesiune a Bacalaureatului s-au încheiat și rezultatele au fost publicate pe site-ul edu.ro. Acum este rândul candidaților care nu au putut participa din cauza COVID-19: au fost depistați pozitiv, au stat în izolare, carantină sau au avut o temperatură de peste 37,3 grade Celsius la intrarea în sala de examen.

Când începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2020

Între 29 iunie și 3 iulie candidații au avut șansa să se înscrie la această ediție a Bacalaureatului, care va începe luni, pe data de 6 iulie cu proba la Limba și literatura română.

Adauga un comentariu