Prima pagină » Actualitate » A fost creat primul tratament cu anticorpi care promite protejarea suplimentară a pacienților în fața Covid-19
A fost creat primul tratament cu anticorpi care promite protejarea suplimentară a pacienților în fața Covid-19

A fost creat primul tratament cu anticorpi care promite protejarea suplimentară a pacienților în fața Covid-19

19 oct. 2021, 10:35,
Roxana Butuc în Actualitate

AstraZeneca a reușit o premieră, prin producerea primului medicament cu anticorpi care promite o să dea pacienților vulnerabili o protecție suplimentară în fața Covid-19. Rezultatele testelor arată că noul tratament poate oferi protecție împotriva noului coronavirus până la un an.

Conform rezultatelor, medicamentul poate reducecu 77% riscul de a dezvolta Covid-19 simptomatic și cu 67% riscul de a dezvolta o formă severăa noului coronavirus sau chiar riscul de deces din comorbități asociate.

Tratament cu anticorpi oferit de AstraZeneca

Din cauza faptului că mulți oameni pacienți au sistemul de imunitate compromis, compania AstraZeneca a venit în întâmpinarea acestei probleme, prin crearea unui tratament, denumit AZD7442, care acțiunează asupra sistemului imunitar slăbit, mărind șansele de supraviețuire împotriva Covid-19.

„Aceste rezultate importante pentru AZD7442, combinația noastră de anticorpi cu acțiune îndelungată, se adaugă la tot mai multe dovezi privind utilizarea acestei terapii atât în ​​prevenirea, cât și în tratamentul COVID-19. O intervenție timpurie cu acești anticorpi poate oferi o reducere semnificativă a progresiei către boli severe, cu protecție continuă timp de mai mult de șase luni”, a afirmat Mene Pangalos, vicepreședinte executiv BioPharmaceuticals R&D, AstraZeneca.

Noua formulă AstraZeneca promite să prevină Covid-19

Conform rezultatelor testelor realizate de compania AstraZeneca, se arată faptul că AZD7442 este momentan singura formulă de anticorpi care are o acțiune prelungită atât pentru prevenire cât și pentru tratarea persoanelor infectate cu Covid-19.

În ceea ce privește nivelul de protecție, AZD7442 arată că poate reduce cu până la 77% apariția simptomelor de Covid-19. În acest fel, se poate suplimenta în mod real protecția persoanelor cu sistem imunitar scăzut dar care sunt vaccinate.

Mai mult decât atât, la pacienții care au primit noul tratament, s-a observat faptul că în mai puțin de cinci zile de la apariția primelor simptome, șansele de a dezvolta o formă severă de Covid-19 sau chiar de deces, indifeerent de prezența sua absența comorbidităților, reducându-se semnificativ (aproximativ 67%).

Agentia Europeana a Medicamentului împreună cu alți specialiști analizează tratamentul AstraZeneca

Agentia Europeana a Medicamentulu (EMA) s-a angajat deja într-o colaborare cu mai mulți specialiști internaționali din cadrul Covid-ETF (Covid-19 EMA Pandemic Task Force), începând evaluarea acestei formule cu anticorpi monoclonali. În cazul în care medicamentul va primi aproabarea din partea EMA, acesta ar putea avea un rol foarte important pentru combaterea pandemiei.

„Cu continuarea cazurilor de infecții grave cu COVID-19 pe tot globul, există o nevoie semnificativă de noi terapii precum AZD7442 care pot fi utilizate pentru a proteja populațiile vulnerabile și pot ajuta, de asemenea, la prevenirea progresiei către boli severe. Aceste rezultate pozitive arată că o doză intramusculară de AZD7442 ar putea juca un rol important în combaterea acestei pandemii devastatoare”, a spus profesorul de medicină intensivă de la University College din Londra și investigator principal TACKLE, Hugh Montgomery.

Noul medicament AstraZeneca în România

Având în vedere situația pandemică din România, unde rata de vaccinare este extrem de scăzută, încadrându-se printre cele mai afectate țări, acest noul medicament de la compania AstraZeneca ar putea îmbunătăți această situație.

Astfel că, prin oferirea protecției suplimentare persoanelor care au o imunitate scăzută din cauza Covid-19, acest medicament ar putea ajuta în acest fel, rata celor afectați micșorându-se.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025