Prima pagină » International » A fost creată făina care ne ține mai mult de foame și scade și riscul mai multor boli

A fost creată făina care ne ține mai mult de foame și scade și riscul mai multor boli

27 feb. 2023, 15:25,
în International

Tuturor ne place pâinea și există oameni care nu concep o masă fără așa ceva. Din acest motiv, oamenii de știință britanici au creat făina care menține senzația de sațietate mai mult timp, scăzând nivelul glucozei din sânge și fiind astfel mai benefică sănătății.

Aceasta are la bază leguminoase precum năut, linte și fasole, despre care se știe că sunt utile în controlul greutății și reducerea riscului bolilor de inimă, scrie Science Alert. Însă, spre deosebire de alte tipuri de făină, aceasta a fost obținută printr-o nouă metodă de măcinare, care păstrează structura fibroasă a leguminoaselor.

Pâinea produsă dintr-un tip nou de făină care ține mai mult de foame

Oamenii de știință consideră că înlocuirea făinii de grâu cu această versiune ar putea limita supraalimentarea și, în cele din urmă, ar reduce obezitatea, dar și riscul de diabet și boli cardiovasculare.

Pâinea având la bază acest tip de făină a fost testată pe voluntari, după un post de 12 ore, iar analizele de sânge, recoltat de mai multe ori în decurs de 4 ore după masă, au arătat niveluri ”semnificativ” mai mari de hormoni ai sațietății în sânge, au transmis oamenii de știință Quadram Institute, un centru de cercetare în domeniul alimentar și al sănătății din Norwich, și de la King’s College din Londra.

În plus, și nivelul glicemiei a fost mai redus decât în cazul pâinii din grâu cu circa 40%, după cum se arată într-un raport publicat de The American Journal of Clinical Nutrition.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`