Actualitate

A fost făcută scrum în miez de noapte! Cine e cunoscutul primar căruia i-a ars casa

Publicat: 10 mai 2020

Un incendiu de proporții a izbucnit noaptea trecută, făcând praf casa unui primar ales pe listele Partidului Social Democrat. Este unul dintre cei mai longevivi primari din România! Bugetul.ro a aflat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a ars casa primarului comunei vâlcene Tomșani, Dumitru Pearcu. Pearcu (PSD) este edil în Tomșani din decembrie 1989, când oamenii i-au dat cheile de la primărie și i-au cerut să rămână primar, după cum chiar el a susținut într-un interviu acordat presei locale.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din comună Tomșani. A ars o casă și mai mult material lemnos din curte, iar flăcările au cuprins și gospodăria vecină, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea. Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că persoana căreia i-a ars casa este chiar primarul din Tomșani, Dumitru Pearcu. Pearcu conduce localitatea de 30 de ani.

„Pentru stingerea incendiului s-a efectuat dispozitiv de intervenţie, alimentarea efectuându-se din reţeaua publică, de la o distanţă de câteva sute de metri, hidrantul din imediata apropiere a locuinţei fiind nefuncţional.

Din cauza distanţei foarte mici existente între locuinţa cuprinsă de flăcări şi celelalte imobile din apropiere, incendiul s-a propagat şi la o anexă aparţinând proprietarului, precum şi la alte câteva magazii ale vecinului.

S-a acţionat pentru stingere pe tot parcursul nopţii, ultimele focare fiind lichidate în jurul orei 07.00.
Au ars astfel : acoperişul locuinţei pe aproximativ 120 mp; structura din lemn, fier şi zidărie a unei axexe de circa 260 mp., situată în prelungirea casei precum şi alte două anexe învecinate şi bunurile aferente (15 mc. de material lemnos de diverse esenţe (lemn de cireş, stejar, nuc, frasin, brad); 12 tone de cărbune şi lemn de foc (aproximativ 22 m steri).De asemenea s-a degradat centrala termică cu toate anexele eferente. La gospodăria învecinată au ars o bucătărie de vară pe aproximativ 30 mp, şi o anexă gospodăreasca în suprafaţa de circa 25 mp.

La faţa locului oamenii legii efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc incendiul”, a transmis ISU Vâlcea.

Adauga un comentariu