International

A fost identificat al doilea caz de infecție cu coronavirus în Liban

Publicat: 26 feb. 2020

Un al doilea caz de coronavirus a fost confirmat miercuri în Liban, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Beirut, care a precizat că este vorba despre o femeie care a revenit recent din Iran, transmite AFP.

”A fost înregistrat un al doilea caz de coronavirus Covid-19 confirmat în laborator”, a indicat ministerul citat, într-un comunicat.

Pacienta, a cărei stare de sănătate este stabilă, este o femeie revenită în Liban pe 20 februarie după ce fusese într-un pelerinaj religios în Iran. Ea a fost spitalizată pe 24 februarie. Femeia s-a aflat în acelaşi avion cu primul caz de coronavirus înregistrat în Liban, o femeie de 45 de ani care vizitase Qom, oraş sfânt din Iran. Iranul, care încearcă să ţină sub control propagarea noului coronavirus, a înregistrat începând de săptămâna trecută 19 cazuri mortale, bilanţul cel mai grav după cel din China. Coronavirusul Covid-19 a cauzat infectarea a aproximativ 80.000 de persoane (dintre care aproape 2.800 în afara Chinei) şi moartea a peste 2.700 de persoane la nivel mondial, conform datelor comunicate miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.loading...

Adauga un comentariu