National

A fost instaurată Starea de Urgență în Chile

Publicat: 20 oct. 2019

Autoritățile de la Santiago de Chile, capitala statului Chile, au declarat sâmbătă starea de urgență după ce nivelul violențelor din cadrul protestelor, provocate de creșterea prețurilor pentru transportul cu metroul, s-a amplificat, relatează site-ul postului BBC.

Protestatarii, în majoritate elevi de liceu și studenți, au atacat stațiile de metrou din Santiago. Au aprins focuri și au blocat traficul, provocând pagube la nivelul întregului oraș.

Conform posturilor locale de televiziune, participanții la proteste au aruncat cu pietre și au atacat automobilele de poliție. Forțele de ordine au folosit gazele lacrimogene și forța împotriva manifestanților care protestează împortiva creșterii prețului pentru biletele la metroul din oraș.

Președintele Sebastian Pinera a transmis că scopul instalării stării de urgență este de a „asigura ordinea publică și siguranța proprietății publice și private”. Măsura permite autorităților de la Santiago de Chile să restricționeze libertatea de mișcare și de asociere a cetățenilor.

În cadrul aceleiași declarații, președintele din Chile a informat că Guvernul „cheamă (cetățenii, n.red.) la dialog…

La nivelul societății civile din Chile, au existat numeroase plângeri legate de costul de trai și solicitări pentru reforme. Asta cu precădere în capitala Chile, care găzduiește aprimativ 6 milioane de oameni.loading...

Adauga un comentariu