Local

A furat mașina unui șofer din Iași, după ce l-a luat la ocazie! Câteva ore mai târziu, vinovatul a făcut accident

Publicat: 09 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
A furat mașina unui șofer din Iași după ce l-a luat la ocazie Câteva ore mai târziu vinovatul a făcut accident
Băcăuan acuzat de furt, după ce a luat o mașină din Iași

Un bărbat din județul Bacău a furat mașina unui ieșean, după ce acesta a acceptat să-l ia la ocazie. Individul a profitat de faptul că șoferul și-a lăsat cheile în contact în timp ce se afla la benzinărie. La câteva ore de la furt, vinovatul a făcut accident cu vehiculul, oamenii legii prinzându-l astfel. Magistrații ieșeni l-au condamnat pe băcăuan la închisoare cu executare

Poveste tragi-comică pentru un ieșean care s-a trezit brusc fără mașină. Acestav a luat la ocazie un bărbat pe care îl întâlnise la restaurantul Moara de Foc din municipiu.

Băcăuan acuzat de furt, după ce a luat o mașină din Iași

Un bărbat din Bacău s-a ales cu o condamnare la închisoare, după ce a furat mașina unui ieșean pe care îl rugase să-l ia la ocazie.

„În baza acestei înțelegeri, în data de 21.12.2017, în jurul orei 22:00, persoana vătămată l-a luat pe inculpatul de la restaurantul Moara de Foc din municipiul Iaşi, ca pasager în autoutilitară. În oraşul Podu Iloaiei, persoana vătămată a oprit autoutilitara în parcarea benzinăriei Lukoil, în jurul orei 22:30, şi l-a sunat pe martorul.

Pentru că martorul nu găsea actele rulotei ce urma să fie transportată, persoana vătămată a lăsat autoutilitara în parcare şi a plecat să îl ajute pe martor să caute documentele. Inculpatul a rămas în cabina autoutilitarei ce a fost lăsată de persoana vătămată cu cheia în contact şi cu motorul pornit. În jurul orei 23:15-23:20, persoana vătămată a revenit în parcarea benzinăriei Lukoil împreună cu martorul, constatând că autoutilitara sa nu se mai afla acolo. De asemenea, nici inculpatul nu mai era în parcare şi nu a răspuns la telefonul mobil, persoana vătămată dându-şi seama că acesta a plecat cu autovehiculul său”, precizau anchetatorii.

La scurt timp, individul a accidentat mașina, fiind prins de oamenii legii.

„În dimineaţa zilei de 22.12.2017, ora 03:59, persoana vătămată a fost anunţată de un lucrător de poliţie că autoutilitara sa a fost identificată pe raza judeţului Bacău, în localitatea Oituz, fiind implicată într-un accident rutier, iar inculpatul a fost rănit în urma accidentului şi transportat la Spitalul Municipal pentru a primi îngrijiri medicale. În momentul producerii accidentului, inculpatul nu se afla sub influenţa alcoolului, iar autoutilitara, aparţinând persoanei vătămate, a fost avariată în proporţie de 95 la sută”, adăugau anchetatorii.

Condamnat la închisoare

Acum, individul va trebui să execute pedeapsa închisorii.

„Urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 ani și 4 luni de închisoare, în regim de detenție”, menționau magistrații.

Recent, reporterii BZI au prezentat un caz similar. Un ieșean a furat un autoturism marca Nissan, iar mai apoi a intrat în coliziune cu alte două mașini parcate în dreptul Pieței Alexandru cel Bun, sub pasaj.

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale l-au identificat, iar în urma unor percheziţii a fost ridicat şi condus la audieri.

Un alt individ a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, după ce ar fi comis mai multe furturi de mașini în centrul Iașului.

Comentarii
Adauga un comentariu