National

A început campania PNL în Timiş: Chef cu manele şi zeci de invitaţi, în plină pandemie – VIDEO

Publicat: 03 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A început campania PNL în Timiş Chef cu manele şi zeci de invitaţi în plină pandemie - VIDEO
Chef cu manele şi zeci de invitaţi, în plină pandemie

A început campania PNL în Timiş. Marcel Deac Iancau, candidatul PNL la primăria Giarmata din Timiş a organizat o petrecere de pomină în plină pandemie. La petrecere s-au dat dedicaţii la lăutari şi au participat zeci de persoane fără a se respecta vreo măsură de distanţare fizică.

Chef cu manele şi zeci de invitaţi, în plină pandemie

Interesantă este faptul că Marcel Deac Iancau, candidatul PNL la primăria mai sus amintita, a organizat o petrecere în toată regula fără să îi pese că România se confrunta cu o creştere a numarui de cazuri de infectare cu coronavirus. Petrecerea a avut loc într-un loc păzit de ochii curioşilor şi la care zecile de invitaţi au incis hore şi au dat dedicaţii pe manele.

Locaţia petrecerii a fost o casa aflată la 1-2 kilometri de comună, departe de ochii curioşilor. Imaginile au fost trimite de către un localnic pentru cei de la tion.ro.

” Vreau să cântăm împreună până la ora 6 dimineața. Vreau să mulțumesc domnului Marcel pentru invitație. Ăsta e primarul de care avem nevoie mă, fapte nu vorbe”,  spunea DJ-ul în microfon, se aude pe o filmare amator.

Conforma presei din Timiş, oamenii legii au fost sesizaţi prin mai multe apeluri la numărul unic de urgenţă 112. Localnicii s-au plâns de faptul că petrecerea n urespecta măsurile de izolare. După mai multe sesizări, oamenii legii au ajuns la locaţia cu pricina şi au aplicat mai multe sancţiuni.

Martorii spun că Marcel Deac a vorbit la microfon, candidatul PNL spune că este la mare

O mare controversa este reprezentată de declaraţiilor martorilor care vin în contradicţie cu declaraţiile candidatului PNL la o primărie din judeţul Timiş. Conform martorilor, primarul a vorbit la microfon şi a fost prezent la eveniment. Totuşi, contactat de jurnalişti, Marcel Deac susţine că el este la mare şi că nu ştie de nicio petrecere

„Nu am făcut niciun party, eu sunt la mare acum. Da da, sunt la mare. Asta nu înseamnă că eu trebuie să fiu prezent, poate au plătit. Chiar nu știu de așa ceva, sunt candidatul, dar eu sunt la mare”, ne-a spus Marcel Iancău.

Amendă de 5.000 de lei

Conform legislației privind starea de alertă, sunt interzise, inclusiv în aer liber, evenimentele private în spații deschise cu mai mult de 50 de persoane. Sunt obligatorii și regulile de distanțare fizică.

Organizatorul petrecerii, un bărbat de 46 de ani, a fost amendat cu 5.000 de lei de către IPJ Timiș. Oamenii legii spun că nu a fost respectată legea și că la petrecere au fost prea multe persoane.

„Azi-noapte, în jurul orei 00:00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că la o locație din Giarmata a avut loc o petrecere în aer liber fără respectarea prevederilor legale, la care a participat un număr mare de persoane. În urma verificărilor efectuate, organizatorul de 46 de ani a fost sancționat contravențional cu 5.000 de lei conform Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, ne-au declarat reprezentanții IPJ Timiș.

Adauga un comentariu