Actualitate

A început renumărarea deceselor de la Spitalul Colentina din București. Adevărul despre pacienții infectați cu Covid-19 răpuși de virus

Publicat: 19 apr. 2021
Vlad Voiculescu face noi dezvăluiri despre raportarea eronată a morților de Covid-19. La spitalele Colentina și ROL 2 din Capitală au fost observate diferențe între decesele raportate și cele reale de ordinul sutelor! După declarațiile fostului ministru, a venit și primă măsură: la spitalul Colentina se face o reevaluare a datelor privind numărul de decese

Vlad Voiculescu face noi dezvăluiri despre raportarea eronată a morților de Covid-19. La spitalele Colentina și ROL 2 din Capitală au fost observate diferențe între decesele raportate și cele reale de ordinul sutelor! După declarațiile fostului ministru, a venit și primă măsură: la spitalul Colentina se face o reevaluare a datelor privind numărul de decese.

Potrivit unor informații, în aceste momente, la nivelului Spitalului Colentina se face o reevaluare a numărului morților declarați, potrivit realitateatv.ro.

Verificarea, spun sursele citate, se face în contextul în care Vlad Voiculescu, ministrul demis al Sănătății, a declarat, în mai multe interviuri acordate, în ultimele 4 zile, unor posturi TV și de radio, că ar exista diferențe de ordinul sutelor între decesele declarate în acte și cele oficiale.

„La Spitalul Colentina, vedem că diferența este de sute, de sute de persoane. Raportarea din platformă în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul din platformă unde ar trebuie raporteze atât spitalele cât și DPS-urile prin medicii de familie, prin DSP-uri”, a declarat Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii.

Adevărul despre decedații din perioada pandemiei. Medicul Oana Mihaela Secară rupe tăcerea

Oana Mihaela Secară, medic primar la Spitalul Municipal ”Sfântul Ierarh dr. Luca”, din Onești, susține că, în urma unei analize efectuate cu privire la numărul deceselor din Onești, acesta a fost mai mic în ”anul pandemiei”, 2020, față de 2019 și 2018.

”Am făcut o analiză, împreună cu domnul primar al Oneștiului, a deceselor. Numărul total de decese, în Onești, în 2020, când a fost aproape tot anul pandemiei, a fost mai mic față de 2019 și față de 2018. Ce credeți că am găsit? În 2020, au murit mai puțini oameni decât în 2019, și mai puțini decât în 2018.

Faptul că s-a spus că au murit de pneumonie, iarăși este rar. Am să vă dau un exemplu. Dacă o persoană cu cancer murea înainte de pneumonie prin virus gripal, noi nu scriam pe certificatul de deces că a murit din cauza gripei. Noi scriam pe certificatul de deces că a murit din cauza cancerului. Acum, în momentul în care are cancer, dar face și o pneumonie cu coronavirus, se scrie pe certificatul de deces că a murit de coronavirus. Nu este corect acest lucru!” , a declarat Oana Mihaela Secară, medic primar Spitalul Municipal ”Sfântul Ierarh dr. Luca”, Onești.

Comentarii
  • Pai daca a murit de gripa, cum sa scrii ca a murit de cancer? Deci doamna recunoaste ca nu stiu ce sa scrie pe cerrificat si scriu ce vor ei. Statistica de 2 bani se face in Romania. Nu renumara, ci reevalueaza datele. Morti sunt aceeasi doar cauza se poate reevalua. Comunismul, cu raportari cum zic sefii ne omoara si la 30 de ani dupa caserea regimului! Yes Sir! Sa traiti!

Adauga un comentariu