Economic Local

A început toaletarea copacilor din cartierele din Iași. Se intervine la solicitări

Publicat: 30 apr. 2020

De la începutul săptămânii, echipele SC Servicii Publice Iași (SPI) SA au început toaletarea mai multor arbori din oraș. Este vorba despre copaci din următoarele amplasamente: strada Vasile Lupu (nr. 80, respectiv nr. 134), șoseaua Iași – Tomești, Calea Chișinăului și bulevardul Virgil Săhleanu. Intervențiile SPI au loc la solicitările reprezentanților Consiliului Județean, Primăriei Municipiului Iași și ale unor persoane fizice.
Lucrările de toaletare a arborilor vor continua. Față de cele anunțate, vor mai avea loc lucrări asemănătoare în zona aliniamentelor din strada Ciurchi, nr. 84 – 86, strada Mihail Kogălniceanu și aleea Mihail Sadoveanu.

Acțiunile sunt planificate

Joi, 30 aprilie, în programul de toaletări vor fi adăugate aliniamentele de arbori de pe strada Oancea și din zona Colegiului Național „Emil Racoviță”. „Concret, angajații municipalității vor face lucrări de eliminare a ramurilor uscate și lucrări de toaletare în verde în vederea formării și echilibrării arborilor. Tăieturile vor fi făcute oblic (în pană) și vor fi sigilate cu vopsea ecologică pentru a preîntâmpina apariția dăunătorilor și uscarea arborilor.

„Toaletările se fac cu ajutorul platformelor cu braț de ridicat, cu motofierăstraie și cu alpiniști utilitari, iar crengile rezultate vor fi transportate în depozitul SPI cu autobasculante. În situația în care apar urgențe, echipele SPI vor acționa în vederea eliminării pericolului”, au explicat oficialii Servicii Publice Iași SA.

Comentarii
  • Eu, am o intrebare. Pe strada Ciornei, Oancea, Tatarasi, cand se vine cu toaletarea? Toti copacii, de pe spatiul verde aferent blocului D4A, inclusiv gardul verde, au fost plantati si sunt intretinuti de locatarii blocului, si ii ingrijim. La noi nu vezi neam de frunza si gardul viu este „ataaaa”. In timp, am toaletat. Acum? Sunt prea mari. Nu este vorba despre munca. O rezolvam. Problema este despre utilaje specializate. Pe cand cu toaletarea? Acum am scris, maine voi merge la „spatii verzi”.

Adauga un comentariu