Local

A inundat o Secție de Poliție din Iași după un show de zile mari! Obligat de judecători să plătească despăgubiri de mii de lei către IPJ!

Publicat: 13 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A inundat o Secție de Poliție din Iași după un show de zile mari Obligat de judecători să plătească despăgubiri de mii de lei către IPJ

Un individ care a spart geamul unui autoturism și a inundat o Secție de Poliție din Iași a fost pedepsit. Acesta a primit o pedeapsă cu suspendarea executării. În plus, el a fost obligat de judecătorii ieșeni să achite daune de aproape 4.000 de lei către Inspectoratul de Poliție Județean Iași

Un individ a fost pedepsit de judecătorii ieșeni, după un scandal de zile mari. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Vasile Liviu Pipoș la pedeapsa rezultantă de un an de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere și ultraj contra bunelor moravuri sau tulburarea ordinii și liniștii publice.
Mai mult, judecătorii l-au pus și la plată pe individ.

„Instanța admite acțiunea formulată de partea civilă Inspectoratul Județean de Poliție Iași și obligă inculpatul Pipoș Vasile Liviu să achite părții civile suma de 3.808,12 lei. De asemenea, admite, în parte, acțiunea formulată de partea civilă P.S. la plata către aceasta a sumei de 1.000 de lei”, au declarat magistrații ieșeni.

Decizia nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată de bărbat. Primul termen al apelului, în acest caz, a fost stabilit de Curtea de Apel Iași pentru data de 13 ianuarie 2020.

Scandal cât casa, în fața unui spital

Procesul individului a început pe data de 14 noiembrie 2018. Asta, după ce bărbatul fusese reținut în noaptea de Revelion dintre anii 2013-2014.
În urma cercetărilor efectuate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Pipoș (46 de ani), sub acuzațiile amintite.

„În noaptea de 30 spre 31 decembrie 2013, în jurul orei 00:50, inculpatul a distrus geamul stânga spate al autoturismului marca Citroen, aparținând persoanei vătămate P.S., care circula pe bulevardul Carol I, din municipiul Iași, a urmărit autoturismul țipând și amenințând persoanele din mașină, apoi, la sosirea polițiștilor, a continuat să se manifeste violent adresând cuvinte urâte, gesticulând cu intenția de a lovi persoana vătămată P.S.”, au afirmat anchetatorii.

Aceștia au mai susținut că scandalul a avut loc în apropierea Spitalului „Parhon”.
Procurorii au adăugat că, în aceeași noapte, individul a comis o altă „ispravă”. „Fiind dus la sediul Secției II de Poliție, aflându-se în sala de audiențe din incinta secției, a distrus o conductă de termoficare, deteriorând prin inundare parchetul și zidăria încăperii”, au subliniat oamenii legii.

Cum a pornit totul

La finele anului 2013, persoana vătămată P.S. a mers cu alte persoane la Spitalul „Parhon”, pentru a-și vizita o rudă. A oprit autoturismul în parcarea din apropiere, a intrat în incinta spitalului, iar, în jurul orei 00:50, au urcat cu toții în autoturism, pentru a se deplasa până la Spitalul „Spiridon”, întrucât ruda bolnavă fusese transportată cu ambulanța la această unitate medicală.

„Inculpatul a ieșit din clubul în care avusese un conflict cu un grup de tineri și, văzând că autoturismul persoanei vătămate a fost pus în mișcare, s-a apropiat și a lovit cu pumnul în geamul portierei stânga spate, distrugându-l. Persoana vătămată a condus circa cinci metri și, întrucât inculpatul a început să adreseze amenințări, și-a continuat deplasarea, fiind urmat de inculpat, care țipa. La un moment dat, inculpatul a renunțat să urmărească autoturismul, astfel că persoana vătămată, P.S., a reușit să sune la 112, solicitând sprijinul Poliției”, au mai menționat anchetatorii.

A distrus sala de audiențe a secției de poliție

În timp ce individul era legitimat de polițiști, el a continuat să se manifeste violent, atât verbal, cât și fizic, țipând, adresând injurii și încercând să lovească persoana vătămată P.S., conform anchetatorilor.
La un moment dat, polițiștii au reușit să-l încătușeze pe individ, apoi l-au dus la sediul Secției II de Poliție.

„În timp ce se afla în sala de audiențe din incinta secției, inculpatul a tras cu mâinile de conducta de termoficare de la un calorifer, smulgând-o din îmbinare, încăperea fiind inundată, fapt ce a provocat distrugerea parchetului, a instalației de termoficare și a zidăriei din rigips”, au mai spus procurorii.

La audieri, individul a susținut că, în timp ce se afla la Clubul „Deja-Vu”, a avut un conflict cu niște persoane din localitatea Podul Iloaiei.

„După plecarea acestora, am ieșit din local pentru a mă întâlni cu fratele meu, pe care îl sunasem și căruia îi cerusem să vină acolo pentru a-mi aduce o sumă de bani. Am observat autoturismul marca Citroen și, crezând că în interiorul acestuia se aflau persoanele cu care avusesem anterior un conflict, am lovit cu pumnul geamul de la portiera stânga spate și l-am spart. Nu-mi amintesc ce s-a întâmplat în continuare, deoarece era în stare de ebrietate”, a spus acesta.

Bărbatul a adăugat că a fost încătușat de polițiști și a fost dus la Secția II, unde ar fi fost lovit de doi agenți de securitate de la o firmă de profil, și că ar fi smuls țeava termică doar pentru a se apăra.

Adauga un comentariu