Local

A lovit un pieton cu mașina, apoi s-a ascuns într-un bar! Ce pedeapsă a primit șoferul

Publicat: 10 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A lovit un pieton cu mașina apoi s-a ascuns într-un bar Ce pedeapsă a primit șoferul
A lovit un pieton cu mașina și a fugit de la locul faptei

Un șofer din Iași a reușit să lovească un pieton, apoi a plecat de la fața locului. Bărbatul care conducea un BMW a acroșat victima și a luat-o pe capotă. Individul și-a continuat deplasarea, ascunzându-se într-un bar. Magistrații de la Curtea de Apel Iași l-au condamnat pe acesta la 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Marian H. din municipiul Iași este acuzat de vătămare corporală din culpă. Șoferul conducea un BMW negru când a luat pe capotă victima ce traversa regulamentar strada pentru a ajunge la mașina personală. Atunci, victima l-a întrebat dacă staționează sau merge mai departe și, întrucât nu a primit nici un răspuns, s-a angajat în traversarea străzii.

„În acel moment, inculpatul a pornit autoturismul său și în timp ce se afla pe axul drumului a acroșat persoana vătămată și a luat-o pe capotă, însă victima a revenit pe carosabil, în picioare, intenționând să-și continue traversarea, dar a fost nevoită să se ferească, deoarece sesizase intenția inculpatului de a nu opri mașina”, menționau anchetatorii.

A lovit un pieton cu mașina și a fugit de la locul faptei

Totul a început în dimineața zilei de 07.10.2021, în jurul orelor 08:20 – 08:30. Victima se afla pe str. Florilor, împreună cu alte trei persoane.

„Persoana vătămată avea autoturismul parcat pe str. Florilor și la un moment dat a intenționat să traverseze strada cu scopul de a pleca cu mașina. A observat că lângă el, pe sensul de mers către semafor, a oprit un autoturism marca BMW, de culoare neagră, care era condus de către inculpat. L-a întrebat dacă staționează sau merge mai departe și, întrucât nu a primit nici un răspuns, s-a angajat în traversarea străzii.

Inculpatul a pornit autoturismul său și în timp ce se afla pe axul drumului a acroșat persoana vătămată și a luat-o pe capotă, însă victima a revenit pe carosabil, în picioare, intenționând să-și continue traversarea, dar a fost nevoită să se ferească, deoarece sesizase intenția inculpatului de a nu opri mașina. După accident, inculpatul a plecat în viteză, nu a oprit, iar, după circa 1-2 minute, victima a sesizat organele de poliție”, menționau anchetatorii.

Victima a fost examinată medico-legal. Potrivit raportului de expertiză, acesta a prezentat leziuni traumatice de tipul excoriației și echimozei, leziuni care s-au putut produce prin lovire cu corpuri contondente, posibil prin lovire de către un vehicul în mișcare, în condițiile unui accident de circulație, necesitând 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Șoferul a fost găsit într-un bar

După aproape 20 de minute, vinovatul a fost găsit într-un bar.

„După aproximativ 20 minute a fost găsit inculpatul, într-un bar din apropiere, care, testat fiind cu aparatul alcooltest, avea o alcoolemie în aerul pur expirat de 0.81 mg/l. Acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice. Potrivit buletinului de analiză toxicologică-alcoolemie din data de 07.10.2021, a rezultat că acesta avea o alcoolemie de 1,87 – 1,65 g ‰. La termenul de judecată fixat, inculpatul, prin avocatul desemnat din oficiu, a susţinut că nu a intenţionat să părăsească locul accidentului, fiind vorba despre o neînţelegere cu organele de poliţie.

Inculpatul a dat declaraţie în faţa instanţei de apel, susţinând, în esenţă, că persoana vătămată ar fi avut ceva de împărţit cu el şi că nu ar fi atins-o cu autoturismul, că ar fi mutat maşina din locul unde persoana vătămată i-ar fi vărsat cafea pe maşină pentru a evita un conflict cu aceasta şi că el ar fi sunat la poliţie pentru a reclama că victima îl înjurase, că a fost la faţa locului atunci când au fost efectuate cercetările. În legătură cu fapta de conducere sub influenţa alcoolului a arătat că în jurul orei 03:00 consumase trei pahare de vin roşu amestecat cu Cola”, adăugau anchetatorii.

În ciuda explicațiilor sale, șoferul a fost condamnat la închisoare cu executare, aflându-se în arest preventiv.

„Contopește pedepsele de 2 ani de închisoare, respectiv de un an şi 6 luni de închisoare, stabilite pentru inculpatul prin sentinţa apelată pentru infracţiunile prevăzute de art. 338, alin. (1), Cod penal, respectiv de art. 336, alin. (1), Cod penal, cu pedeapsa de 6 luni de închisoare, stabilită prin prezenta decizie pentru infracţiunea prevăzută de art. 196, alin. (1), Cod penal, în pedeapsa cea mai grea, de 2 ani de închisoare, la care adaugă un spor de 8 luni de închisoare, pedeapsa principală rezultantă pentru concursul de infracțiuni fiind de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, în regim de detenție”, menționau anchetatorii în cazul șoferului care a lovit un pieton.

Adauga un comentariu