National

A murit Bogdan Niculescu Duvăz! Reacția lui Traian Băsescu

Publicat: 17 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A murit Bogdan Niculescu Duvăz Reacția lui Traian Băsescu

Fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz a murit, sâmbătă seară, potrivit unui anunț făcut pe Facebook de către apropiați ai familiei. Social-democratul a fost membru în mai multe cabinete și a avut șapte mandate de deputat în Parlamentul României. Colegii din politică dar și toți cei care l-au cunoscut au deplâns moartea politicianului, apreciind că a fost un om cinctit, personalitate marcantă a politicii românești. Printre aceștia, și Traian Băsescu, fostul președinte al României.

A murit Bogdan Niculescu Duvăz. Reacția lui Traian Băsescu
Fostul ministru avea 70 de ani și a fost membru în cabinetele Petre Roman, Victor Ciorbea și Adrian Năstase. Este membru al PSD încă din anul 2003. Traian Băsescu a avut doar cuvinte de laudă la adresa fostului ministru.

„Bogdan Duvăz este parte din nucleul care a preluat Revoluția și a dus-o până la intrarea în istoria constituțională postdecembristă. Bogdan Niculescu-Duvăz a fost președintele organizației de București pe timpul FSN-ului înainte de votarea Constituției. A făcut parte din toate structurile FSN și trebuie să spun că dacă voiai să afli lucruri adevărate despre Revoluție, el era unul dintre cei care ți le povestea seara, mai ales celor care nu participasem la Revoluție. E parte a transformării României și este un om care public a fost mult mai așezat la locul lui decât alții care au făcut mai puțin pentru trecerea la democrație. A fost zic eu și modest, suflet de stânga, în mod categoric. A plecat cu Petre Roman la ruperea FSN-ului, la formarea PD-ului și până la urmă s-a întors la originea politicii sale, în PSD. Este o pierdere pentru politica românească, dar dincolo de aceasta, este un politician care a plecat fără să spună toate cele ce ar fi fost de spus despre Revoluție, Mineriade și multe altele,” a spus Traian Băsescu la România TV.

Adauga un comentariu