National

A murit reputatul doctor Cristian Irimie. Era un medic foarte reputat din Suceava

Publicat: 19 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A murit reputatul doctor Cristian Irimie. Era un medic foarte reputat din Suceava
Dr. Cristian Irimie a murit în jurul orei 9 dimineața, în urma unui infarct

Doliu în sistemul medical din România. Unul dintre cei mai reputaţi doctori din Suceava a murit la numai 67 de ani. Cunosctul doctor Cristian Irimie era şeful secţiei de Obstetrică-Ginecologie, de la Spitalul Sfântul Ioan cel Nou din Suceava. În trecut a ocupat şi funcţiile de direct al spitalului menţionat anterior, sef al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, precum şi cea de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Doctorul Cristian Irimie a decedat în această dimineaţă, 19 octombrie. Suferea de câţiva ani de cancer de colon, dar moartea a survenit în urma unui infarct.

„Am aflat cu mare tristeţe vestea dispariţiei sale. Am avut o colaborare foarte bună, atât atunci cât a fost la spital, în calitate de ministru secretar de stat şi apoi consilier local. Ştiam de suferința sa, a dus boala cu demnitate, a spus să nu mai contăm pe el pentru un nou mandat, că se retrage din activitate.

A fost un bun doctor, profesionist, multe din realizările de la Spitalul Judeţean i se datorează şi lui. În calitate de consilier local a fost foarte conştiincios şi profesionist, trata cu toată seriozitatea problemele de pe ordinea de zi a Consiliului Local şi era o voce ascultată. Dumnezeu să-l ierte, este o mare pierdere pentru Suceava, Consiliul Local şi PNL. Dumnezeu să-l odihnească!”, a declarat primarul din Suceava, Ion Lungu.

Medicul Cristian Irimie este cel de-al patrulea membru al Consiliului Local Suceava care a murit în acest mandat. Ceilalţi membri decedaţi sunt: Cornel Grosar, Bogdan Bacsi şi Marius Cernescu.
În cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local din acest mandat, pe 30 septembrie, şi-a luat adio de la colegi, afirmând că nu va mai face parte din viitoarea componentă a deliverativului local.

Pe pagina de Facebook mesajele de condoleanțe de cei care l-au cunoscut ori i-au fost colaboratori sau pacienți sunt nenumărate.

Despre doctorul Cristian Irimie, pe scurt

Alte informaţii, pe scurt, despre Cristian Irimie, doctor în Suceava:

  • absolvent al promoţiei 1978, din cadrul Facultăţii de Medicină din Bucureşti;
  • a devenit medic primar în anul 1992;
  • şi-a dat masterul în management sanitar;
  • a urmat cursuri de management al serviciilor spitaliceşti, dar şi cursuri în sănătate publică în Olanda, Belgia şi Grecia;
  • a fost şeful Maternităţii din Suceava, în perioada 2007-2009;
  • a ieşit la pensie în primăvara anului 2018, pe când coordona Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean Suceava.
Adauga un comentariu